Waarom een internetverbinding via glasvezel?

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • Waarom een internetverbinding via glasvezel?

Internet TV en Bellen

16 juni 2020

Waarom een internetverbinding via glasvezel?

Wil je het allersnelste internet, dan is een glasvezelverbinding echt iets voor jou. Met deze verbinding bereik je maarliefst een upload- en downloadsnelheid van 500 Mbps. Super fijn als je meerdere dingen tegelijk wil doen via je internetverbinding! We vertellen je wat je allemaal kunt met een glasvezelverbinding.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een supersnelle internetverbinding. Een glasvezel is een flinterdunne vezel, die net zo dun is als een haar. Met de snelheid van het licht wordt informatie verzonden over een haarfijne kabel.

De snelste internetverbinding met glasvezel

Heb je internet via glasvezel, dan heb je altijd de snelste en meest stabiele verbinding. Dat komt omdat deze verbinding direct naar jouw huis loopt en niet via een wijkcentrale, zoals dat gaat bij een kabelverbinding. Met een glasvezelverbinding kun je upload- en downloadsnelheden halen tot wel 500 Mpbs.

Super snel downloaden

Supersonisch-snel films en bestanden downloaden, wie wil dat nou niet?! Met een internetverbinding via glasvezel geniet je van de hoogste downloadsnelheid. Dus voor jou geen frustraties meer als je spontaan beslist om die ene film te downloaden die niet op Netflix staat. Daarnaast heb je de hoogste beeldkwaliteit, de hoogste helderheid en je hebt nooit meer last van haperingen in je film.

Wil je weten of jij de maximale internetsnelheid haalt? Doe de Speedtest!

Met een heel huishouden op glasvezel

Met deze verbinding maakt het niet uit met hoeveel mensen je tegelijk op het internet zit. Het blijft altijd snel en stabiel. Handig dus, als je in een huis woont met een groot gezin of nog tien andere studenten.

Dezelfde upload- als downloadsnelheid

Het fijne van glasvezel is dat je profiteert van dezelfde upload- als downloadsnelheid. Bij een kabelverbinding via DSL is de uploadsnelheid meestal tien keer lager dan de downloadsnelheid.

Test welke verbinding het beste bij jou past: DSL internet via de kabel of glasvezel?

Kan jouw huis al op glasvezel?

In Nederland zijn ruim 2,8 miljoen huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat deze snelle technologie voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Op de glaskaart van Stratix check je waar in Nederland glasvezel ligt.

Kom erachter of jouw huis al op glasvezel kan.

Internet van Oxxio

Oxxio biedt internet aan via DSL én via glasvezel. Bij DSL krijg je een downloadsnelheid tot 100 Mbps en een uploadsnelheid van 10 Mbps. Wanneer je een glasvezelverbinding hebt, kun je kiezen uit 50, 100, 200 en 500 Mbps (upload- en downloadsnelheid). Wil je meer weten? Check dan ons internetaanbod.

Deel dit artikel