Tips man keuken houd pan vast ,

5 tips: zo maak je makkelijk en goedkoop je eigen slimme huis

Je wordt heerlijk wakker omdat je gordijnen automatisch open schuiven op het tijdstip dat je wakker wil worden. De geur van verse koffie dringt je slaapkamer binnen, want je slimme espressoapparaat weet dat het tijd is om met de dag te beginnen. Je vraagt om je morning playlist en gedimde lampen zodat je rustig wakker kunt worden…

De droom van een slim huis

Een slim huis, daar droomden we al van toen we klein waren. Maar het kan nu echt! Met een slim huis of smart home verbind je slimme apparaten met je internetverbinding. De slimme apparaten kun je vaak met een app of je stem bedienen, thuis of vanaf een afstand. Een slim huis is er gelukkig niet meer alleen voor de allerrijksten. We geven je tips hoe je makkelijk en goedkoop je eigen slimme droomhuis maakt.

Tip 1: Koop slimme stekkers

De makkelijkste eerste stap voor jouw slimme droomhuis is knutselen met slimme stekkers, ook wel smart plugs genoemd. Het is heel simpel. Je koopt een slimme stekker, stopt ‘m in het stopcontact en sluit er vervolgens een slim apparaat op aan. Dat kan een lamp, koffiezetapparaat of ventilator zijn die je vanaf dat moment via een app aan- en uit kan zetten. Chill!

Tip 2: Verlicht je huis met slimme lampen

Een must voor jouw smart home zijn slimme lampen. Lig je net lekker te Netflixen vanaf je bank, dan wil je niet opstaan om het licht uit te doen. Diezelfde bank-positie vind je natuurlijk nooit meer. Met slimme lampen kun je lekker blijven liggen en vanaf je telefoon het licht dimmen of een romantisch kleurtje geven. Voor minder dan een tientje scoor je al slimme lampen.

Tip 3: Ga slim tuinieren

Groene vingers kweken in je eigen moestuintje is super Instaproof. Gaan al je plantjes dood terwijl je zo hard je best doet? Check dan eens de click and grow plantjes en ga slim tuinieren. Wil je het iets simpeler aanpakken? Ga dan voor een vochtmeter die je in de plantenbak steekt. Het LED-lampje geeft drie kleuren signalen zodat je precies weet hoeveel dorst je plant heeft.

Tip 4: Laat je robotstofzuiger het werk doen

De grappige kattenfilmpjes op een robotstofzuiger kennen we allemaal. Heb je geen kat? Geen probleem. Ook dan kun je genieten van een robotstofzuiger. Mr. Robot stofzuigt terwijl jij niet thuis bent en neemt alle hoekjes mee. Scheelt jou weer werk en je hoeft niet te vloeken op je partner die het niet goed genoeg doet ;-) Deze investering is iets duurder, vanaf €120 luier jij terwijl er voor je wordt schoongemaakt.

Tip 5: Neem een PA in huis met Google Home

“Hey Google, speel Happy Birthday af in de woonkamer”. Met Google Home heb je een PA in je eigen huis. Naast de lekkerste hits afspelen kun je Google Home vragen wat voor weer het vandaag wordt, welke afspraken er in je agenda staan en je kunt ‘m koppelen met andere slimme apparaten. Ideaal! Zo vraag je aan Google Home om de verwarming lager te zetten en de lichten te dimmen. Je hebt een Google Home al vanaf €81.

Met deze tips tover jij je huis makkelijk en goedkoop om in een modern smart home. Wil je weten welke apparaten in je huis energie slurpen? Met de Oxxio App betrap je ze op heterdaad en je krijgt gratis tips en alerts over je stroomverbruik.

Gerelateerde artikelen

Lage energietarieven

Energielabels: van A+++ naar D, hoe zit dat?

Lees meer over energielabels
De terugleververgoeding verandert

De terugleververgoeding verandert

Bekijk de verandering

Hoe verhuis ik mijn stroom & gas?

3 eenvoudige stappen hoe je dit regelt