Samenwonen? Regel deze 5 dingen

7 september 2019
Welkom op je roze wolk, je gaat voor het eerst samenwonen! Een flinke stap die je samen moet zetten. Nooit meer door de regen naar je lover fietsen! Maar naast alle leuke dingen die je moet doen, zoals inrichten, shoppen en plantjes kopen, moet je ook van alles regelen waar je misschien minder zin in hebt.

Kan je niet zonder Netflix?

Als je lekker wilt Netflixen moet je in actie komen. Voordat je kan genieten van je favoriete serie moet je namelijk wel eerst internet hebben. Je wilt natuurlijk het snelste internet voor de laagste prijs. Helaas kan je nog niet op elk adres surfen op glasvezelsnelheid, je kan hier checken wat er op jouw adres mogelijk is. Regel het wel voor je verhuist, het kan tussen de 5 tot 30 dagen duren voor je internet op kan.

Energie om samen te wonen

Voor je überhaupt je tv kan aanzetten, moet er wel stroom uit het stopcontact komen. En douchen doe je het liefst met warm water. Daarvoor sluit je een contract af met een energieleverancier. Ook daarin is de keuze reuze! Het is maar net wat je belangrijk vindt. Is dat duurzaamheid of een goede prijs? Of allebei? De Consumentenbond heeft een handige checklist gemaakt. Wil je al je energiezaken zelf gemakkelijk in een app kunnen regelen en op elk moment inzicht hebben? Dan ben je van harte welkom!

Alles onder 1 dak, lekker makkelijk

Ga jij nog apart naar de bakker, groenteboer, visboer en de drogisterij? Ja? Dan is een alles in 1 provider niks voor jou. Hou je wel van lekker makkelijk? Dan kan je een alles bij één aanbieder overwegen. Dan heb je in één keer je internet, tv, telefonie, gas en stroom geregeld. Scheelt een hoop gedoe!

Gaap, verzekeringen

Het is misschien wel het saaiste van samenwonen, de verzekeringen… Maar wel ontzettend belangrijk. Als het mis gaat, ben je blij dat je er nu even de tijd voor hebt genomen! Het kan ook geld schelen. Je kan op 1 adres namelijk ook verzekeringen voor je auto en reisverzekeringen combineren. Ook de rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekering kan je combineren. Scheelt toch weer een paar tientjes per maand.

Plan dus een avondje waarbij je alles even samen naast elkaar legt. Pak wat lekkers, schenk wat in en wie weet wordt het ook nog gezellig om de verzekeringen te checken ;-)

Neem je eerste week in je nieuwe huis vrij

Je bent verhuisd en alles is geregeld maar dat betekent nog niet dat je gesetteld bent. Regel daarom ook een weekje vrij nadat je verhuisd bent. Dan kan je op je gemak alles een plekje geven, de laatste spulletjes kopen, de laatste klusjes doen en gewoon even rustig genieten van je nieuwe stekje. Je kan tenslotte maar 1 keer voor het eerst gaan samenwonen!
 
Lees ook deze tips over succesvol samenwonen:

 

Gerelateerde verhalen

Checklist: zo wordt samenwonen een succes!

Bekijk de checklist hier

Samenwonen? Regel het relaxed

Bekijk hier wat je moet regelen

Samenwonen? Zo ga je handig om met geld

Hier een aantal tips