Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

21 oktober 2018
Je zit midden in een verhuizing maar bent helemaal vergeten een energiecontract af te sluiten? Of krijg je de sleutel eerder dan verwacht? Geen probleem! Je kan je met spoed aanmelden voor energie op je nieuwe adres. Afhankelijk van de leverancier die je kiest, heb je waarschijnlijk binnen enkele dagen na je aanmelding energie op je nieuwe adres.

Wanneer heb je een spoedaanvraag nodig?

Relax, je hebt niet altijd een spoedaanvraag nodig bij een verhuizing. Meestal ben je gewoon op tijd als je het 2 tot 7 weken voor je verhuizing regelt. Als je gaat verhuizen naar een bestaande woning is er vaak ook nog energie. Die wordt geleverd door de netbeheerder. Zij sturen je eerst ook een brief waar in staat dat er een nieuwe leverancier moet komen. Heb je deze brief gekregen? Dan kan je je aanvraag ook nog omzetten in een spoedaanvraag.

Psst: de energie van de netbeheerder is natuurlijk niet gratis. Na je aanmelding worden de verbruikskosten verrekend met je nieuwe leverancier.

Hoe werkt een spoedaanvraag?

Haastige spoed is zelden goed. Dus om een spoedaanvraag goed te kunnen verwerken, zijn er wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Als je met spoed energie nodig hebt en aanvraagt, verzoek je jouw energieleverancier om al binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen te starten met het leveren van energie. Kies je er tijdens je bedenktijd voor om af te zien van de levering? Dan moet je wel betalen voor de energie die je hebt verbruikt. Je kunt je contract dus niet meer kosteloos opzeggen. Bij een normaal contract, waarbij de levering van energie begint na de bedenktijd, kan dat nog wel.

Zo werkt een spoedaanvraag bij Oxxio

Een spoedaanvraag krijgt voorrang. Zodra de aanvraag binnen is, gaan we direct aan de slag. Na je aanmelding kun je de Oxxio App downloaden. Daar kun je het hele proces volgen en alvast kennis maken met energiebuddy O. Bij een spoedaanvraag ontvang je binnen 5 dagen energie van Oxxio en zit je er weer lekker bij. Je regelt alles voor een spoedaanvraag hier. En fijn om te weten, aan een spoedaanmelding zijn geen extra kosten verbonden. Alleen komt een eventuele cashback te vervallen.

“Ik had met spoed een energie contract nodig en bij Oxxio was dat in no time voor elkaar, geen moeilijk gedoe, alles snel, duidelijk en goed geregeld.” Marc

Spoedaanmelding en de waarborgsom

Het kan in bepaalde omstandigheden zo zijn dat we je vragen om een waarborgsom van maximaal € 400,- te betalen als je gebruikt maakt van een spoedaanmelding. De waarborgsom is gebaseerd op het bedrag dat je vermoedelijk zou betalen voor 6 maanden stroom en/of gas. We vragen je om een waarborgsom als de kredietwaardigheidscontrole na aanmelding een negatieve uitslag geeft. In dit artikel lees je alles over de waarborgsom. Goed om te weten, deze waarborgsom geldt niet voor iedereen.

Mocht het nodig zijn dat je een waarborgsom moet betalen, dan ontvang je daarvoor 1 dag na aanmelding een accepte-mail. En al binnen 5 dagen na betaling daarvan ontvang je energie van Oxxio. Easy toch?

Gerelateerde verhalen

Lage energietarieven

Waarom zijn de energieprijzen gestegen?

Hoe komt dit?
Vragend kijken

Wat staat er op jouw eerste jaarnota?

Moet ik bijbetalen of krijg ik geld terug
Waarom vraagt de app nog steeds om mijn meterstanden?

Waarom vraagt de app nog steeds om mijn meterstanden?

Bekijk de video