Checklist verhuizen: regel deze 5 dingen,

Checklist verhuizen: regel deze 5 dingen

1 april 2020
Leuk, je gaat verhuizen! Maar bij een verhuizing moet je ook aan een miljoen dingen denken. Tackle je verhuisstress met deze checklist en verhuis chill.
 
Verhuisstress en moet je je energie nog regelen? Dat kan super makkelijk bij Oxxio!

1. Regel de verhuisdag

De verhuisdag zelf is de meest chaotische dag van allemaal. Niet alleen je tweepersoonsbed, hoekbank en loeizware eettafel moeten over, maar ook je 24-delige bestekset, mini-cactussen en oude studieboeken gaan mee. Bespaar jezelf de nodige spierpijn en vraag een paar weken voor je verhuist of je vrienden en familie willen helpen. Dan zetten zij dit op tijd in hun agenda en heb jij genoeg tijd om wat lekkers en een bedankje te halen. Aankloppen bij een budget verhuisbedrijf kan natuurlijk ook.

2. Laat weten dat je verhuist

Als je bijna verhuist is het wel zo fijn dat naast je BFF ook je energieleverancier, telefoon- en internetprovider en de gemeente op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Verstandig is om hier minimaal twee weken voor je verhuizing mee te beginnen. Lees hier aan wie jij je nieuwe adres moet doorgeven.

3. Start op tijd met inpakken

Drie inpak-uren later lijkt het alsof je geen moer bent opgeschoten. Je woonkamer staat nog steeds vol met spullen. Met bloed, zweet en tranen roep je naar je verhuisdozen dat de koek nu echt op is. Je inboedel inpakken kost altijd meer tijd dan je denkt. Start minstens een week voor je verhuist met het inpakken van (oude) kleding en spullen die je niet dagelijks gebruikt. Pak het kamer voor kamer aan en gooi spullen die je niet meer gebruikt meteen weg. Hulp nodig? Bekijk de serie Tidying Up met de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo!

Tip: Schrijf op de verhuisdoos welke spullen erin zitten en naar welke kamer ze moeten. Erg handig als je gaat uitpakken.

4. Sluit nieuwe contracten af en zet andere stop

Een verhuizing is het perfecte moment om je contracten te bekijken. Neem je internet- en TV bundel, energiecontract en tijdschriftabonnementen eens onder de loep. Ben je nog steeds supertevreden? Geef dan alleen je nieuwe adres door en verhuis je abonnementen mee.

5. Meet de ruimtes in je nieuwe woning op

Meet de kamers en ruimtes in je nieuwe woning op voordat je gaat verhuizen of nieuwe spullen aanschaft. Heb je geen meetlint bij de hand? Download dan een van deze apps! Zuur als je er tijdens het verhuizen achterkomt dat je nieuwe bed niet door het trapgat past.

Gerelateerde verhalen

5 dingen die je moet regelen voor je eerste huis

5 dingen die je moet regelen voor je eerste huis

5 tips voor je eerste huis
Verhuisd? Organiseer een legendarische housewarming!

Verhuisd? Organiseer een legendarische housewarming!

Lees hier hoe je een legendarische housewarming organiseert
Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

Meld je aan