Voorkom verhuisstress met deze 7 tips,

Voorkom verhuisstress met deze 7 tips

1 april 2020
De champagne is gepopt: je gaat verhuizen! Om te voorkomen dat je extra grijze haren of rimpels krijgt, geven we je 7 tips tegen verhuisstress.
 
Nu al grijze haren, omdat je je energie voor je nieuwe huis nog moet regelen? Dat kan super makkelijk bij Oxxio!

Tip 1: Geef op tijd je verhuizing door

Tijdens je verhuizing is er al genoeg te doen. Zorg er van te voren dus alvast voor dat iedereen op de hoogte is van je verhuizing. Hiermee voorkom je dat je belangrijke post mist en dat je abonnementen op tijd over zijn gezet op je nieuwe adres.
 
Dit geldt natuurlijk als eerste voor energie. En Oxxio verhuist gewoon met je mee! Heb je een slimme meter? Dan is het echt zo gepiept. Geef dan twee weken voor je verhuizing via Mijn Oxxio door wanneer je de sleutel krijgt en waar je naartoe verhuist. Zonder slimme meter geef je ook twee weken vooraf je nieuwe adres en het moment van de sleuteloverdracht door. Vervolgens geef je een dag voor de verhuizing de meterstanden van je oude huis door en laat ons ook zo snel mogelijk de meterstanden van je nieuwe huis weten.
 
Te laat aan je energie gedacht of kun je eerder in je nieuwe huis dan verwacht? Geen zorgen! Dankzij een spoedaanvraag ben je bij ons binnen 2 dagen na je aanmelding zeker van energie. Je volgt je aansluiting vervolgens heel makkelijk in de Oxxio App.
 
Ook instanties zoals de gemeente willen op tijd je nieuwe adres weten. Doe dit minimaal 4 weken vóór je verhuisdatum en maximaal 5 dagen na je verhuizing. Doe je dit niet op tijd, dan kan het gevolgen hebben voor je huurtoeslag en stufi. In het ergste geval krijg je zelfs een boete van 325 euro.

Tip 2: Begin op tijd met inpakken

Hoef je alleen de inhoud van je studentenkamer in dozen te proppen? Houd dan rekening met twee tot drie dagen inpaktijd. Moet je een heel appartement of huis inpakken? Neem dan ruim een week de tijd en voorkom stress. Het is handig om zware en lichte spullen te verdelen over de verhuisdozen. Dan ga je niet door je rug én de onderkant van de doos scheurt niet open als je ‘m optilt.

Tip: Schrijf op elke doos in welke kamer van je nieuwe stek deze terecht moet komen en wat erin zit. Scheelt straks bij het uitpakken!

Tip 3: Huur een verhuisbus

Wij begrijpen dat je apetrots bent op je goudgele Suzuki en we geloven ook echt dat er veel inpast. Toch scheelt het een hoop tijd en benzine (goed voor het milieu!) als je een verhuisbus huurt. Hoef je wat minder vaak te pendelen. Bij bo-rent huur je voor 50 piek een bus waar je maar een paar keer mee op en neer hoeft te rijden.

Tip 4: Meet het trapgat op met de meetlint app

Verhuis je naar een stadswoning in hartje centrum? Niets zo frustrerend als die gloednieuwe hoekbank niet door het trapgat past. Wees goed voorbereid en meet alle hoeken van het trapgat op (voordat je op de bestelknop bij IKEA klikt). Je kunt natuurlijk oldskool een meetlint gebruiken, maar ook de meetlint app downloaden.

Tip 5: Neem een of twee dagen vrij

Verhuizen duurt altijd langer dan je denkt. Neem sowieso één verhuisdag vrij waarop je niks plant (behalve die verdiende pizza bestellen aan het einde van de dag). Wil je echt chill verhuizen? Neem dan nog een extra dag vrij om je oude en nieuwe huis schoon te maken, kleine last-minute dingen te regelen en de laatste potjes in een doos te stoppen.

Wist je dat: je soms voor het verhuizen een vrije dag kunt opnemen? Voor een verhuizing bestaan geen wettelijke vrije dagen. Maar sommige mensen hebben geluk! Het kan zijn dat er in je contract staat dat je recht hebt op verhuisverlof. Dit valt dan onder ‘bijzonder verlof’. Vraag je werkgever of je hier recht op hebt. Altijd mooi meegenomen toch?

Tip 6: Huur een verhuisbedrijf in (hoeft niet duur te zijn!)

Een verhuisbedrijf inhuren kost geld, maar het kan veel stress wegnemen en het hoeft niet duur te zijn. Overweeg een verhuisbedrijf als je veel waardevolle spullen hebt of gaat verhuizen naar de 14e verdieping in de stad. Vaak heeft een verhuisbedrijf ook een verhuislift. Zo hoef jij geen peentjes te zweten terwijl je met je pa de wasmachine de trap op sleept. Je kunt natuurlijk ook alleen de grote spullen zoals je bank en je eettafel laten verhuizen. Kun je toch nog met je goudgele Suzuki op en neer pendelen ;-)

Tip 7: Maak een checklist

Terwijl je onder de douche uit volle borst ‘O Sole Mio’ zingt, popt ineens in je hoofd dat je je vader nog moet bellen om te zeggen dat hij de boor niet mag vergeten. Een onhandig moment, want als je het niet snel opschrijft vergeet je het weer. Zorg ervoor dat je één lijstje maakt waar je al deze to-do’s opschrijft. Een handige app hiervoor is todoist.

Weten wat je sowieso niet mag vergeten als je gaat verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gerelateerde verhalen

Samenwonen? Regel deze 5 dingen

Bekijk hier wat je moet regelen

Samenwonen? Zo ga je handig om met geld

Hier een aantal tips

Samenwonen? Regel het relaxed

Bekijk hier wat je moet regelen