,

5 tips om thuiswerken gezelliger te maken

30 maart 2020
Een dag vanuit huis werken is vaak best relaxt: je krijgt veel meer gedaan omdat niemand je stoort. Nu we verplicht zijn om voor langere tijd thuis te werken, begin je toch wel de momentjes bij het koffiezetapparaat, de slechte grappen van collega’s en de vrijmibo te missen. Nu bijna iedereen vanuit huis werkt is er weinig over van de small talk op de werkvloer. Met deze 5 tips helpen we je om thuiswerken een stukje gezelliger te maken en deze tijd wat makkelijker door te komen!

1. Zorg voor voldoende Vitamine S: raak niet in een sociaal isolement

Voorkom dat je in een sociaal isolement raakt en probeer iedere dag iemand te spreken. Langdurige eenzaamheid is namelijk voor niemand goed. Skype tussen je werkzaamheden door even met je ma, hou een facetime-lunch met je BFF en organiseer een domibo op Houseparty met je vrienden. Heb je een vraag aan een collega? Stuur dan geen mailtje, maar doe even een (video-)belletje.

2. Organiseer een middag workout met collega’s

Even naar het kopieerapparaat, een koffietje halen of de trap op om collega’s van de afdeling financiën een vraag te stellen. Op kantoor beweeg je vaak meer dan je denkt. Blijf thuis ook in beweging en organiseer een digitale kantoor workout met je collega’s. Inspiratie nodig? Deze kantooroefeningen doe je vanuit je bureau en beloven de nodige spierpijn! Dus, trommel je collega’s op voor een videocall en doe samen de push-up challenge.

3. Organiseer een virtuele vrijmibo

Zodra de 5 weer in de klok zit begin je toch een droge mond te krijgen: tijd voor de vrijmibo. Goed nieuws! Ook vanuit huis kan dit gewoon doorgaan. Speel met je lieve collega’s spelletjes in de app Houseparty, schenk iets lekkers in en proost op het weekend. Tip: spreek af dat jullie het niet over werk hebben en geniet van de ‘ouderwetse’ gezelligheid. Check [hier] meer leuke apps die verveling tegengaan.

4. Maak een fijne én gezellige werkplek

Daar zit je dan, in je ochtendjas aan de keukentafel met de vieze vaat in je linkerooghoek. Niet erg gezellig en vooral niet goed voor je werk vibe. Zorg voor een schone werkplek en fleur het op met wat leuke bureauspulletjes of trakteer jezelf op toffe gadgets Zet wat planten in je thuiswerkplek. Ze zijn niet alleen gezellig, ze verlagen ook het stressniveau en ze gaan vermoeidheid tegen. Wil je echt een feestje maken van je thuiskantoor? Doe dan hier wat inspiratie op.
 
Nu je een supertoffe werkplek hebt gemaakt, is het tijd om het enigszins ergonomisch te maken. Zodat je er aan het eind van de dag niet uitziet als Quasimodo! Zo doe je dat:
  • Fix een tafel die niet te hoog of te laag is
  • Zorg voor voldoende (dag)licht
  • Schuif een stoel aan die zorgt voor een goede werkhouding
  • Zet je laptop op een stapel boeken of een laptopstandaard (zo krijg je geen last van je nek)
  • Schaf een extern toetsenbord en muis of trackpad aan (of haal dit op van je werkplek op kantoor)

5. Plan een dagelijks koffiemomentje in met je collega’s

Wanneer iedereen vanuit huis werkt gaan de meetings vaak alleen over werk. Efficiënt, maar niet zo gezellig. Het recept om een goede werksfeer te behouden tijdens thuiswerkdagen? Plan iedere dag een koffiemomentje in met je collega‘s, organiseer een digitale vrijmibo en start je werkdag door je teamgenoten een fijne dag toe te wensen in een videocall.

Gerelateerde verhalen

5 dingen die je moet regelen voor je eerste huis

5 dingen die je moet regelen voor je eerste huis

5 tips voor je eerste huis
Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

Zo sluit je razendsnel energie af voor je eerste huis

Meld je aan
Lage energietarieven

Waarom zijn de energieprijzen gestegen?

Hoe komt dit?