Verhuizen: aan wie moet ik mijn nieuwe adres doorgeven?,

Verhuizen: aan wie moet ik mijn nieuwe adres doorgeven?

1 april 2020
Door alle verhuisstress is de kans groot dat je vergeet je nieuwe adres door te geven. Voorkom dat de gemeente je een boete geeft en je straks zonder wifi en favoriete tijdschrift in je nieuwe casa zit. Vergeet niets of niemand, check het hier.

Vergeet ook niet je energie bij Oxxio te regelen voor je verhuizing!

De gemeente

Je BFF is waarschijnlijk eerder op de hoogte van je verhuizing dan je vrienden van de gemeente. Het doorgeven van je nieuwe adres aan de gemeente is wel superbelangrijk! Zodra jij je nieuwe adres aan de gemeente laat weten, geven zij je de wijziging door aan ziekenhuizen, de politie, brandweer en je zorgverzekeraar. Ook stelt de gemeente de Belastingdienst, RDW, SVB en DUO op de hoogte. Handig!

Tip: Geef je nieuwe adres niet te laat door aan de gemeente! Dit kan dit gevolgen hebben voor je huurtoeslag en stufi. In het ergste geval krijg je zelfs een boete van 325 euro. Geef je verhuizing minimaal vier weken vóór je verhuisdatum en maximaal vijf dagen na je verhuizing door.

Internet, TV en bellen

Lang leve je wifi-verbinding! Wil je een nieuw abonnement? Dan is het handig om dit minimaal drie weken van te voren aan te vragen, zodat de activatiedatum gepland staat op je verhuisdag. Je wil natuurlijk niet dat je mobiele internetbundel er doorheen vliegt omdat je de nieuwste afleveringen van You via 4G moet streamen.

De bank

Voorkom dat de nieuwe bewoner van je huidige woning je nieuwe bankpas ontvangt. Wijzig daarom voordat je verhuist je adres. Bij de meeste banken kun je online je adres aanpassen. Supersnel!

Abonnementen

No way dat ze de nieuwe editie van de LINDA. op de deurmat van je oude adres gooien. Zet op tijd je abonnementen op tijdschriften en kranten over. Geef ook een seintje aan je voetbalclub, dansschool of zwemvereniging!

Tip: Weet jij niet meer precies welke abonnementen je hebt lopen? Bekijk dan je rekeningafschriften of download Dyme, deze app geeft je een overzicht van al je lopende abonnementen.

OV

Laat de NS het adres van je nieuwe stekkie weten. Wel zo fijn als ze je verloren OV-chipkaart naar het juiste adres sturen.

Goede doelen

Doneer je maandelijks aan het Rode Kruis of KiKa? Of draag jij je steentje bij als collectant? Dan wil je natuurlijk wel dat ze collectebus naar het juiste adres sturen. Online regel je snel en gemakkelijk je adreswijziging.

Vrienden en familie

Last but not least. Geef je nieuwe adres door aan je matties en familie. Het is belangrijk dat zij hiervan op de hoogte zijn, zodat ze je allemaal een leuke kaart en bos bloemen kunnen sturen ;)

Tip: Deel je nieuwe adres niet met al je Facebookvrienden, maar maak een besloten WhatsApp groep aan met vrienden en familie. Is ook nog de perfecte plek om de datum voor je housewarming bekend te maken. Oh, en vergeet je oma zonder WhatsApp niet te bellen!

Gerelateerde verhalen

Samenwonen? Regel deze 5 dingen

Bekijk hier wat je moet regelen

Samenwonen? Zo ga je handig om met geld

Hier een aantal tips

Samenwonen? Regel het relaxed

Bekijk hier wat je moet regelen