Tijdelijk verhuizen? Check deze 5 tips!

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • Tijdelijk verhuizen? Check deze 5 tips!

Verhuizen

1 april 2020

Tijdelijk verhuizen? Check deze 5 tips!

Tijdelijk bij je schoonmoeder op de bank omdat je koophuis nog niet af is? Of ga je tijdelijk antikraak wonen om geld te besparen? Een in-between-houses periode is vaak geen ideale situatie. Om deze periode zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we vijf praktische tips op een rij gezet!

Tip 1: Sorteren, inpakken en niet alles meenemen

Oude schoolboeken, lege batterijen en sokken met gaten ga je echt niet missen. De regel is: heb je iets een jaar niet gebruikt, gooi het dan weg. Start op tijd met inpakken. Sla je legday in de sportschool een avond over en doe squats terwijl je alvast wat verhuisdozen vult. Moeite met opruimen? Check hier tips van opruimgoeroe Marie Kondo.

Tip: In je tijdelijke adres heb je misschien niet genoeg plek voor een vracht aan spullen. Sla spullen die je niet direct gebruikt tijdelijk op (zoals kerstballen en kerstlampjes). Doe dit bij familie of vrienden of huur een opslagbox.

Tip 2: Zet je vaste betalingen even stop

We begrijpen dat je je geliefde Netflix-account niet stopzet. Maar je tv-abonnement kan je wel even missen. Crash je tijdelijk bij vrienden of (schoon)familie? Dan heb je geen tv- en internet abonnement, vaste telefoon of energieafsluiting nodig. Soms heb je de mogelijkheid om je abonnementen mee te verhuizen of tijdelijk stop te zetten.

Tip 3: Geef je tijdelijke nieuwe adres door

Je vrienden en familie weten natuurlijk allang dat je verhuist. Maar weten je vrienden van de gemeente dit ook al? Geef je nieuwe adres door en denk eraan dat dit bij instanties als de gemeente binnen vijf werkdagen moet. Ben je te laat, dan kan dit gevolgen hebben voor je stufi of huurtoeslag. Vergeet tenslotte niet om je nieuwe adres door te geven aan je lieftallige tandartsassistente, favoriete magazine en betrouwbare verzekeraar.

Tip 4: Check je verzekeringen

Past je driedelige hoekbank niet in je tijdelijke woning en staat ‘ie nu opgeslagen in een stoffige opslagplaats? Dan is een inboedelverzekering geen overbodige luxe. Een goedkopere optie is om wat spullen op te slaan bij vrienden en familie.

Wist je dat de spullen die je bij vrienden en familie opslaat automatisch verzekerd zijn? Ze worden meeverzekerd met de inboedelverzekering van de eigenaar of huurder van het huis.

Tip 5: Maak je tijdelijk stek huiselijk

Misschien heb je geen zin om al je spullen uit te pakken als je maar een paar maanden in je tijdelijke nieuwe huis woont. Toch is het belangrijk om je de komende tijd thuis te voelen. Hang daarom je favoriete schilderij op, plaats de water slurpende bananenplant in de hoek van de kamer en steek wat kaarsjes aan. Oost west, thuis best!

Wil je verhuisstress voorkomen? Lees dan deze 7 tips.

Deel dit artikel