Thuiswerken? Tips voor een snelle internetverbinding

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • Thuiswerken? Tips voor een snelle internetverbinding

Internet TV en Bellen

9 april 2020

Thuiswerken? Tips voor een snelle internetverbinding

Nu je thuiswerkt en heel wat aan het videobellen bent, wil je een supersnelle internetverbinding. Maar hoe snel is jouw internetverbinding thuis? Meet de snelheid van je verbinding en maak het sneller met deze tips.

1. Zet de router dichtbij je werkplek

Bij een draadloos netwerk is het bereik beperkt tot een aantal meter vanaf de wifi-zender. Hoe groter de afstand van je laptop of mobiel tot de zender, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Zorg voor een snellere internetverbinding door je router dichter bij je werkplek te zetten.

  • Je internetverbinding kan trager zijn omdat je router in de meterkast staat. Plaats de router buiten je meterkast en meet het verschil.
  • Staat je router op de grond? Plaats deze dan wat hoger zodat de stralen minder obstakels tegenkomen.
  • Zet je router rechtop en draai de antennes in andere posities.

2. Koop een wifi-versterker

Staat je router op een vaste plek in het huis en kun je deze niet verplaatsen? Koop dan een wifi-versterker. Bij grotere huizen of huizen met betonnen plafonds is alleen een router vaak niet genoeg, ook niet als die op de beste plaats in het huis staat. Een wifi versterker of een mesh netwerk zorgt voor een snellere internetverbinding. Om supergoed internet te hebben kun je je computer aansluiten met een ethernet- of UTP-kabel, een Devolo set of andere powerline adapter. Je kunt natuurlijk ook aan de slag met je wifi instellingen!

3. Ruim je laptop op

Een oudere laptop of computer zorgt voor een tragere internetverbinding. Tijd voor een grote schoonmaak dus! Heb je alle overbodige programma’s en bestanden in de prullenbak gegooid, maar heb je nog steeds te weinig ruimte op je laptop? Koop dan een externe harde schijf of upgrade je apparaat naar meer geheugen. Het geheugen upgraden kan alleen als er nog ruimte beschikbaar is voor meer werkgeheugen. Check de maximale werkgeheugengrootte in de instellingen van je laptop.

Tip: Zorg ervoor dat je computer bij het starten niet onnodig veel programma's laadt en voorkom dat er meerdere virusscanners tegelijk aanstaan.

4. Installeer een ‘adblocker’

Pop-ups en banners op sites vertragen je internetsnelheid. Met een adblocker laden sites 2,5 keer sneller en word je tijdens je werk niet afgeleid door advertenties! Win-win :-)

5. Installeer de laatste updates

Heeft je laptop een knipperlichtrelatie met je wifi verbinding? Het helpt om altijd de laatste update te installeren. Start de installatie van de update aan het einde van je werkdag, zodat je er geen last van hebt tijdens je werk.

Wil je weten hoe je zorgt voor een veilige internetverbinding nu je thuiswerkt? Lees hier verder!

Deel dit artikel