De 4 grootste voordelen van internet via glasvezel

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • De 4 grootste voordelen van internet via glasvezel

Internet TV en Bellen

16 juni 2020

De 4 grootste voordelen van internet via glasvezel

Glasvezel is een flinterdunne vezel, die net zo dun is als een haar. Met de snelheid van het licht wordt informatie verzonden over flinterdunne glasvezelkabels. Het is niet alleen supersnel, het is ook beter voor het milieu. In dit blog ontdek je de grootste voordelen van glasvezel!

Voordeel 1: Altijd het snelste internet

Zit je op een glasvezelverbinding, dan heb je het minst vaak last van storingen. Handig dus als je met 13 studenten in één huis woont, in een huis vol game-fanaten of een groot gezin! Een glasvezelverbinding loopt direct naar jouw huis en niet via een wijkcentrale. Met glasvezel is je verbinding altijd snel, hoeveel mensen er ook tegelijk online zijn. Jij bingewatcht de nieuwste Netflix series, terwijl je moeder videobelt met je oma en je broertje online video-borrelt met al zijn maten.

Voordeel 2: Super snel films downloaden met glasvezel

Plan je filmavondje op je 58 inch flatscreen maar in! Met de haarscherpe kwaliteit is je beeld vlijmscherp, de helderheid hoog en het beeld loopt super smooth. Het maakt niet uit hoeveel roomies er tegelijk aan het bingewatchen zijn, de download- en uploadsnelheid is met glasvezel 50x zo snel, zonder haperingen of storingen. Met deze hoge snelheid download je de nieuwste films terwijl je bak popcorn in de magnetron popt. En terwijl de magnetron lekkere geluidjes maakt, upload jij met ongekende snelheid een foto op Insta.

Voordeel 3: Altijd een stabiele internetverbinding

Internet via glasvezel is niet alleen super snel, maar ook super stabiel. Dit komt doordat de verbinding zonder onderbrekingen in de wijk naar jouw voordeur loopt. De verbinding wordt niet verstoord door je FIFA-spelende huisgenoot of door de internet-slurpende buurvrouw. Met glasvezel stream je 24/7 de leukste series zonder haperingen.

Voordeel 4: Glasvezel is beter voor het milieu

Niet alleen snelheid is een voordeel, glasvezel is ook nog eens beter voor het milieu. Het kost 60% minder energie, oxideert niet en tast onze aardbol niet aan. Omdat het minder energie kost, hou je ook nog wat geld over om iets leuks van te doen!

Kan jouw huis al op glasvezel?

In Nederland zijn ruim 2,8 miljoen huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting duurt het niet lang meer voordat deze super snelle technologie voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Op de glaskaart van Stratix check je waar in Nederland glasvezel ligt.

Bekijk of jouw huis al op glasvezel kan!

Supersnelle internetverbinding bij Oxxio

Oxxio biedt internet aan via DSL én via glasvezel. Bij DSL krijg je een downloadsnelheid tot 100 Mbps en een uploadsnelheid van 10 Mbps. Wanneer je een glasvezelverbinding hebt, kun je kiezen uit 50, 100, 200 en 500 Mbps (upload- en downloadsnelheid). Wil je meer weten? Bekijk dan ons aanbod.

Check hier welke internetverbinding het beste bij jou past: glasvezel of kabel!

Deel dit artikel