Geld besparen op je verhuizing? 6 tips!

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • Geld besparen op je verhuizing? 6 tips!

Verhuizen

1 april 2020

Geld besparen op je verhuizing? 6 tips!

Yes! Je gaat verhuizen. Misschien weet je al precies hoe je je nieuwe casa gaat inrichten. Maar voordat je zover bent moet je bedenken wat je inpakt, weggooit en nieuw koopt. Verhuizen kost geld. En meestal nét iets meer dan je verwacht. Met deze slimme tips en tricks zorg je dat je geld bespaart!

Tip 1: Zet je abonnementen over of zeg ze op

Ga je verhuizen? Zet dan op tijd je abonnementen over op je nieuwe adres. Zo voorkom je dat je in je nieuwe huis zonder internetverbinding zit of belangrijke post misloopt. Denk aan je internet- en tv abonnement, je energiecontract en je abonnement op de Quest of de LINDA. Verhuizen is ook een mooi moment om te bepalen of je bepaalde abonnementen nog wel wil. Gooi je de krant 9 van de 10 keer ongelezen bij het oud papier? Zeg ‘m dan op. Bespaart weer geld (en papier)! Verhuis je naar een andere stad? Denk dan ook aan het opzeggen van je abonnement bij de sportschool.

Tip 2: Schakel vrienden en familie in als verhuisploeg

Je BFF, moeder en schoonpa horen als eerst dat je gaat verhuizen. Als je met ze proost op het goede nieuws, vraag ze dan gelijk of ze je helpen met sjouwen. Dat bespaart je kosten op een verhuisbedrijf en het is nog gezellig ook! Een verhuisbedrijf inhuren kost al gauw €1000. Denk je er toch over om een verhuisbedrijf in te schakelen, vraag ze dan of ze alleen de grote dingen zoals je bank en TV verhuizen en doe de rest zelf.

Tip 3: Scoor verhuisdozen bij de Appie

Voor een paar tientjes verhuisdozen kopen is een goede optie. Maar als je dit geld liever uitgeeft aan creatieve bedankjes voor je verhuisploeg, hou dan de bananendozen bij de Appie in de gaten. Neem de komende weken iedere keer je boodschappen mee naar huis in een doos van de super en vraag of je vrienden en familie nog verhuisdozen hebben.

Tip 4: Leen de aanhanger van je oom en tante

Je kunt natuurlijk een verhuisbus huren, maar je kunt ook de aanhanger van je oom en tante lenen. Scheelt weer zo’n €50. Bak lekkere koekjes in je nieuwe oven om ze te bedanken ;-)

Tip 5: Check of je verhuisvergoeding krijgt

Wist je dat je in sommige gevallen verhuisvergoeding krijgt?! Bijvoorbeeld als je verhuist voor je werk. Dan krijg je een extra dagje vrij om te verhuizen. Zeker de moeite waard om je contract te checken of je baas te vragen hoe dit voor jou is geregeld. Je kunt soms ook een verhuisvergoeding krijgen als je moet verhuizen omdat je huis gesloopt of gerenoveerd wordt.

Tip 6: Organiseer een garage sale of zet spullen op Marktplaats

Verhuizen is hét moment om de spullen weg te gooien waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. In plaats van ze te verhuizen naar je nieuwe berging, kun je ze ook verkopen. Scheelt weer verhuizen en van deze extra’s scoor je die nieuwe leuke lamp! Zet je nauwelijks gedragen Timberlands of de speakers die je nooit gebruikt op Marktplaats. Kijk ook eens op de Marketplace van Facebook.

Krijg je nu al stress van je verhuizing? Voorkom verhuisstress met deze 7 tips!

Deel dit artikel