Energie besparen? Check onze 7 bespaartips!

  • Home
  • Over Oxxio
  • Vol Energie Vooruit
  • Energie besparen? Check onze 7 bespaartips!

Jouw leven

21 december 2019

Energie besparen? Check onze 7 bespaartips!

De winterdagen staan voor de deur en brengen naast bergen strooigoed en kerstkransjes ook extra stookkosten met zich mee. Met deze zeven bespaartips houd jij de kosten laag en jouw huis warm. Check wat je allemaal kunt doen!

Bespaartip 1. Betrap jouw grootste energieslurpers op heterdaad!

Sommige apparaten verbruiken meer dan je denkt! Zoals de koelkast die je alleen om z’n looks hebt gekocht of de TV die langer aanstaat dan jijzelf. Betrap de energieslurpers in jouw huis en blijf ze in de gaten houden.

Bespaartip 2. Laat de warmte niet ontsnappen

Simpelweg de deuren in huis achter je sluiten, ‘s avonds de gordijnen dicht doen en alleen die ruimten verwarmen die je gebruikt levert een flinke besparing op. Loop ook eens een rondje door je huis en haal meubels weg voor de verwarming. Zo kan de verwarming jouw huis maximaal verwarmen en voorkom je dat warmte verdwijnt naar ruimtes die je niet gebruikt.

Bespaartip 2 nieuw

Bespaartip 3. Gebruik een waterbesparende douchekop

Besparen op douchen zonder inleveren op comfort? Met een energiebesparende douchekop bespaar je al snel 20% op je water- en energieverbruik. Je kunt al voor slechts €12,- zo’n douchekop kopen (!) Goed voor het milieu én je portemonnee.

337x153 bespaartip 3

Bespaartip 4. Maak jouw verbruik inzichtelijk

Wordt bewust van hoeveel energie je verbruikt. Door het bijhouden van je meterstanden en via de handige Oxxio app heb je direct inzicht in je energieverbruik. Zo zie je in een oogopslag je energieverbruik per maand, per dag en zelfs per uur.

Bespaartip 4 nieuw

Bespaartip 5. Douche een minuutje korter

Het warm maken van je douchewater kost veel energie. Stap voortaan een minuutje eerder onder de douche vandaan. Met een handige douchetimer of kookwekker weet je precies wanneer jouw douchebeurt erop zit.

Bespaartip 5 nieuw

Bespaartip 6. Zet de thermostaat ‘s nachts omlaag

Maak er een gewoonte van om de thermostaat ‘s avonds laag te zetten. Het kost ‘s ochtends wel wat extra energie om je huis weer op te warmen. Maar dat is minder dan er nodig is om je hele huis de hele nacht warm te houden.

Vergeet je zomerdekbed niet om te wisselen voor het winterdekbed, zo houd je het ‘s nacht ook lekker warm!

Bespaartip 6 nieuw

Bespaartip 7. Laat daglicht binnen

Laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Doe de gordijnen open en zet geen grote planten op de vensterbank die veel licht tegenhouden. Zo hoef je overdag geen lampen aan te doen en kan je besparing oplopen tot wel €500 per jaar!

Bespaartip 7 nieuw

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je meer tips over hoe jij kunt besparen? Kijk in onze Oxxio app!

Deel dit artikel