Vandaag wordt de Europese richtlijn consumentenrechten van kracht

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Vandaag wordt de Europese richtlijn consumentenrechten van kracht
13 juni 2014

Vandaag wordt de Europese richtlijn consumentenrechten van kracht

Wat verandert er voor u? Vanaf vandaag kunnen consumenten gebruikmaken van aangepaste rechten die hen meer bescherming geven bij aankopen, met name online. De nieuwe regelgeving zorgt er ook voor dat consumenten in de Europese Unie meer gelijke rechten krijgen. De aangescherpte regels zijn geldig voor alle overeenkomsten die op of na 13 juni 2014 zijn gesloten.

“We zijn blij met die nieuwe regels voor consumenten omdat wij vinden dat het extra bescherming biedt,” zegt Frank Schmid, directeur van Oxxio. “Oxxio probeert consumenten tegemoet te komen door energiezaken transparanter te maken. De aangescherpte regels zorgen ervoor dat dit nog beter gerealiseerd wordt.”

Betere bescherming bij aankopen
Door de aangescherpte regelgeving  krijgen consumenten meer rechten bij (online) aankopen. Zo wordt er van tevoren meer informatie over de overeenkomst gedeeld op een begrijpelijke manier. Ook wordt de wettelijke bedenktijd verlengd naar 14 kalenderdagen, wordt het duidelijker wat de consument moet betalen aan bel- en servicekosten en moeten overeenkomsten die telefonisch gesloten worden nu ook schriftelijk worden bevestigd. Voor meer informatie over de nieuwe wetgeving, klik hier.