Uitzending EenVandaag slimme meters die niet goed meten

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Uitzending EenVandaag slimme meters die niet goed meten
3 maart 2017

Uitzending EenVandaag slimme meters die niet goed meten

Uit onderzoek van de Universiteit Twente (uitgevoerd in laboratorium-opstelling) blijkt dat er een kans bestaat dat er energiemeters zijn die het verbruik niet goed meten. Dit wordt veroorzaakt door moderne elektronica, zoals ledlampen en smartphoneladers, die de meters storen. EenVandaag heeft daar op 3 maart 2017 aandacht aan besteed.

Extra onderzoek
Toen de resultaten van het onderzoek met de netbeheerders zijn gedeeld, hebben de netbeheerders aanvullend onderzoek laten doen door het Nationaal Meteorologisch Instituut VSL en onderzoeksbureau DNV GL. Hierin kon niet worden aangetoond dat dit laboratorium-resultaat ook echt in de praktijk voorkomt.

Wie is er verantwoordelijk voor jouw meter?
Je zou verwachten dat degene die de rekeningen verstuurt, ook verantwoordelijk is voor de meters. Dat is niet zo. Er is een verschil tussen de energieleverancier en de netbeheerder. Kort gezegd: je koopt de stroom en gas bij Oxxio en de netbeheerder zorgt dat het via de kabels en leidingen bij jou thuis komt. De netbeheerder is ook verantwoordelijk voor de meters.

Wel is de energieleverancier je eerste aanspreekpunt als je ervan overtuigd bent dat er iets niet klopt. Oxxio neemt de onderzoeksresultaten serieus, want je moet natuurlijk kunnen vertrouwen op je meter. Wij zitten er daarom bovenop en volgen verder onderzoek van de netbeheerders op de voet.

Heb je een hierover nog vragen? Dan kun je ons bellen: 0900 55 66 777, op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur (55 cent per gesprek + je belkosten). Wil je weten wie je netbeheerder is?