Smart Home in aantocht

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Smart Home in aantocht
26 februari 2015

Smart Home in aantocht

Vanuit je luie stoel een lamp aandoen, de thermostaat een graadje hoger zetten of de wasmachine aanzetten? Met HomeKit van Apple komt dat een stap dichterbij. Met deze innovatieve software kun je straks al je slimme apparaten in huis op afstand bedienen met je iPhone of iPad. Via één app, de Oxxio App!

Al je slimme apparaten bedienen én ook nog eens inzicht in het verbruik en de kosten: dat kan straks met de Oxxio App. Alle losse apps om je slimme apparaten te bedienen kun je dan van je telefoon verwijderen.  De Oxxio App is nu al gekoppeld aan HomeKit van Apple. Heb je een Android-toestel? Niet getreurd. Oxxio is druk bezig met een Smart Home-toepassing voor deze variant, zodat je altijd al je energiezaken in huis regelen met één app kunt regelen.

Inzicht in je verbruik
Oxxio integreerde als eerste HomeKit in de Oxxio App. In de toekomst is het de bedoeling dat je met de Oxxio App ook inzicht krijgt in het energieverbruik van je slimme apparaten. En hoe fantastisch zou het zijn als Oxxio je dan tips over je verbruik geeft? Stel: jouw koelkast verbruikt meer energie dan koelkasten van andere klanten. Dan krijg je een bericht dat jouw koelkast elk jaar 100 euro meer aan stroom kost dan koelkasten in vergelijkbare huishoudens, met tips hoe jij kunt besparen. Kijk ook eens naar het filmpje op oxxio.nl/smarthome.

Op de markt
Heel leuk zo’n systeem, je hebt er natuurlijk niets aan als je apparaten er niet op werken. Bedrijven als Philips, Honeywell en Smappee zijn druk bezig met het ontwikkelen van slimme apparaten die gekoppeld zijn aan deze software. Het is dus nog even wachten op de slimme apparaten, thermostaten en stekkers die werken met HomeKit. Je kunt geschikte apparaten straks herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.