Slimme energiebesparing levert Nederland 2,7 miljard op

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Slimme energiebesparing levert Nederland 2,7 miljard op
16 september 2013

Slimme energiebesparing levert Nederland 2,7 miljard op

Energieleverancier geeft crisismoe Nederland weer controle over financiën Den Haag, 16 september 2013 – Nederlanders blijken in de aanloop naar Prinsjesdag op te zien tegen de sombere geluiden en negatieve energie die daar volgens hen bij horen. Acht op de tien Nederlanders is crisismoe en snakt naar positieve energie. Een geschikt moment dus om optimistische cijfers naar buiten te brengen. Slimme energiebesparing kan Nederland zo’n 2,7 miljard euro opleveren. Dit en meer blijkt uit recent onderzoek van Panelwizard in opdracht van Oxxio. Ter lancering van Oxxio InControl presenteerde de energieleverancier vlak voor Prinsjesdag op ludieke wijze een alternatieve Miljardennota en stuurde samen met honderden Nederlanders positieve energie het land in.

Overheid slurpt energie
Slechts 3% van de bevolking krijgt energie van de jaarlijkse Miljoenennota en een schamele 2,5% van het overheidsbeleid. Meer dan de helft van Nederland vindt dat de negatieve energie die de Rijksbegroting oplevert ervoor zorgt dat er ook negatiever over de eigen financiële situatie wordt gedacht. Een meerderheid geeft echter aan dat een positieve instelling van een ander inspireert om de eigen instelling te veranderen. Daarom plaatste Oxxio een eigen gouden troon op naast Het Binnenhof in Den Haag, van waaruit het Nederlandse volk hun positieve visie op hun eigen toekomst en die van het land verkondigden.

Energiebesparing als economische impuls
Frank Schmid, directeur bij Oxxio: “De sombere stemming rondom Prinsjesdag is voor ons een mooie aanleiding om die tendens te doorbreken met een positief geluid. Nederland heeft behoefte aan positieve energie, zonder voorbij te gaan aan de realiteit.” Oxxio heeft uitgerekend dat energiebesparing de Nederlandse huishoudens zo’n 2,7 miljard euro kan opleveren. “Een dergelijke besparing vergroot de koopkracht van de gemiddelde Nederlander aanzienlijk. Het betekent dus een serieuze economische impuls. Ja, iedereen moet de spreekwoordelijke broekriem aanhalen, maar er valt nog op een eenvoudige manier veel te verbeteren aan je eigen financiële situatie.”

Meer dan 350 miljoen euro uit te geven aan shoppen
Bijna tweederde van de Nederlanders geeft aan vooral op energiekosten te willen besparen. 37% denkt met de juiste inzet maximaal €100,- minder aan energie te kunnen uitgeven. “In werkelijkheid is het met Oxxio InControl mogelijk tot €365,- per jaar te besparen op energiekosten”, zegt Schmid.

Twee van de drie Nederlanders gaf aan een financiële meevaller direct uit te geven. De meeste zouden het geld spenderen aan een weekendje weg of een dagje uit (30%), gevolgd door de inrichting van het huis (17%), het shoppen van kleding (13%) en een bezoek aan een restaurant (11%). “Als je hier een simpele berekening op loslaat, betekent dat bijvoorbeeld voor de detailhandel een bedrag van zo’n 350 miljoen euro dat Nederlanders aan winkelen zouden uitgeven. Ik denk dat veel ondernemers heel blij zouden zijn als Nederlanders plotseling wat meer te besteden hebben.”

Over Oxxio InControl
Met Oxxio InControl krijgen consumenten hun energieverbruik onder controle en grip op de maandelijkse rekening. Na overstap ontvangt ieder huishouden de InControl Box. Daarin zit een Galaxy Tab3 7 voor de te downloaden Oxxio App (die je inzicht geeft in je verbruik) en twaalf energiebesparende producten. De InControl box laat het verbruik binnen enkele weken dalen, wat een besparing tot wel €365,- per jaar oplevert. Meer informatie is te vinden op https://www.oxxio.nl/daarom en via https://twitter.com/Oxxio.