Oxxio4kids: ruim €50.000 voor energieprojecten

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio4kids: ruim €50.000 voor energieprojecten
16 april 2009

Oxxio4kids: ruim €50.000 voor energieprojecten

Meer dan 50.000 Oxxio-klanten regelen al hun energiezaken online Hilversum, 16 april 2009 ― Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland en sinds februari 2009 partner van Net4kids, heeft binnen twee maanden al voldoende geld ingezameld voor diverse energiegerelateerde projecten in Nigeria en Zambia. De piekenteller is zichtbaar op Oxxio4kids en staat al op meer dan 50.000 euro. Voor iedere klant die Mijn Oxxio activeert, doneert Oxxio één euro aan het goede doel. Door Mijn Oxxio te activeren krijgen klanten een compleet overzicht van al hun energiezaken op een persoonlijke beveiligde pagina en steunen ze een goed doel.

Zodra voldoende geld is ingezameld voor een vooraf gedefinieerd project, start een volgend energiegerelateerd project. Inmiddels is er voldoende geld gedoneerd voor een generator voor een multifunctioneel hostel in Kaduna (Nigeria), de stroomvoorziening voor de kindervleugel in een ziekenhuis in Zambia en een generator en twee waterpompen voor een ziekenhuis in Zambia.

Oxxio4kids
Oxxio ging in februari jongstleden een partnerschap aan met goede doelenorganisatie Net4kids onder de naam Oxxio4kids. De samenwerking biedt Oxxio de mogelijkheid om energiegerelateerde projecten te ondersteunen. Beide organisaties hechten veel waarde aan transparantie en een persoonlijke benadering.

Energiebesparing
Het succes van Oxxio4kids hangt volledig samen met de positieve reacties op de introductie van Mijn Oxxio. Mijn Oxxio is een persoonlijke portal die gebruikers inzicht biedt in al hun energiezaken. Deze portal geeft een overzicht van aansluitingen, tarieven en de hoogte van het voorschotbedrag. Klanten kunnen bovendien op elk gewenst moment zelf wijzigingen aanbrengen in hun persoonlijke gegevens. De pagina ‘Mijn energieverbruik’ geeft een visuele weergave van het verbruik op basis van opgegeven meterstanden, uitgedrukt in euro’s. Klanten krijgen meer inzicht in hun stroomverbruik waardoor het bewustzijn over hun energieverbruik groeit.

“Net4kids heeft transparantie en openheid hoog in het vaandel staan. En omdat voor Oxxio hetzelfde geldt, loopt de samenwerking eigenlijk vanaf het begin af aan al zeer voorspoedig”, zegt Dani Bicker-Caarten, directeur van Net4kids. “We zijn dan ook verheugd dat de samenwerking zo snel al zoveel resultaat geeft. Samenwerken met zo’n enthousiaste onderneming is geweldig .”

Kees-Jan Bus, algemeen directeur van Oxxio: “Tot nu toe is Oxxio4kids een groot succes. Wij zijn blij dat we samen met Net4kids een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van kansarme kinderen in Afrika.”