Oxxio zet eerste stap in productie

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio zet eerste stap in productie
27 mei 2010

Oxxio zet eerste stap in productie

Oxxio-klanten ook in toekomst zeker van voordelige stroom dankzij ingebruikname energiecentrale Hilversum, 27 mei 2010 – Oxxio-klanten blijven ook in de toekomst verzekerd van voordelige stroom. De vierde energieleverancier van Nederland levert namelijk vanaf nu stroom vanuit de nieuwe MaasStroom–energiecentrale op de Vondelingenplaat in het Rijnmondgebied bij Rotterdam.

Voordelige stroom
Dankzij de nieuwe energiecentrale is Oxxio nu minder afhankelijk van andere energieproducenten en van de stroombeurs. Daarnaast is het mogelijk om efficiënter te produceren doordat de nieuwe centrale gebouwd is met behulp van de nieuwste technieken. De nieuwe centrale is een van de meest schone en efficiënte gasgestookte energiecentrales ter wereld, waardoor de uitstoot van broeikasgassen minimaal is. Verder beschikt de centrale over een nieuwe technologie die de stikstofoxiden (NOx) uit de rookgassen neutraliseert en omzet in natuurlijk stikstof. De centrale heeft een vermogen van circa 428 megawatt en stelt energieleverancier Oxxio in staat om circa tachtig procent van zijn klanten van stroom te voorzien.

Efficiënt en duurzaam

Kees-Jan Bus, algemeen directeur van Oxxio: “Deze nieuwe centrale is voor ons een nieuwe, belangrijke stap. We zijn niet langer alleen energieleverancier, maar ook energieproducent. Daardoor kunnen we onze kosten beter in de hand houden en het voordeel dat dit oplevert, teruggeven aan onze klanten. Zij kunnen blijven rekenen op zeer voordelige tarieven. Doordat wij oog hebben voor het klimaat, hebben wij gekozen voor een zeer efficiënte en schone gasgestookte energiecentrale. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu.”
De door Siemens gebouwde centrale is eigendom van InterGen, een onafhankelijke Amerikaanse onderneming die wereldwijd centrales laat bouwen, in beheer neemt en onderhoudt. De MaasStroom-energiecentrale is de tweede centrale in Nederland, die InterGen beheert.