Oxxio winnaar van de Klacht.nl Award 2013 Categorie energie

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio winnaar van de Klacht.nl Award 2013 Categorie energie
4 december 2013

Oxxio winnaar van de Klacht.nl Award 2013 Categorie energie

Hilversum, 3 december 2013 – Vandaag is bekend gemaakt dat Oxxio de winnaar is van de Klacht.nl Award 2013. Oxxio wist in de categorie energieleveranciers nagenoeg alle klachten op te lossen die consumenten gemeld hebben via de website Klacht.nl. Met een oplospercentage van 99 procent bleef Oxxio de concurrenten voor. Dit is niet de eerste keer dat Oxxio deze award in de wacht heeft gesleept. In 2011 ontving Oxxio tevens de award en vorig jaar werd Oxxio nipt tweede op 0,2 procent achter Essent.

Klacht.nl Awards
Klacht.nl reikt de awards dit jaar voor de derde keer uit aan bedrijven die in hun categorie het beste omgaan met klachten van de consument. In ieder van de 50 categorieën werd gekeken naar welk bedrijf met meer dan 50 klachten minimaal 75 procent op wist te lossen in 2013. Winnaars in de andere categorieën zijn onder andere ABN Amro, Adyen, Albelli, Bruna, Karwei, Holland Casino, Free Record Shop, Groupdeal.nl, Lexa.nl, Ibood, Caiway, DA Drogisterij, Acer, Philips, Dixons, Reggefiber, Makro, Fletcher Hotels en Lindorff.

Michaël Toonstra, senior klantadviseur bij Oxxio: “We zijn uitermate trots met het ontvangen van deze award. Het is fantastisch om te zien dat de inzet wordt beloond door een onafhankelijke site als Klacht.nl. Ook in 2014 gaan we er weer voor!”

Energieleveranciers scoren goed
Van alle bedrijven die in 2013 klachten via Klacht.nl ontvingen, weten energieleveranciers goed te scoren. Zij losten maar liefst 91 procent van de in totaal 1.136 ingezonden klachten op. Internetproviders lossen de minste klachten op. Van de 2.745 ontvangen klachten, werden er slechts 177 opgelost. In totaal stuurden consumenten in 2013 bijna 70.000 klachten in via Klacht.nl, waarvan er bijna 30.000 werden opgelost door de betrokken bedrijven. Oxxio laat in de ranking marktleiders als Essent en Nuon ver achter zich en bewijst daarmee substantieel meer klantgericht te werken dan concurrenten.

Over Klacht.nl
Klacht.nl is de grootste klachtensite van Nederland en biedt een online platform dat de communicatie tussen consumenten en bedrijven wil verbeteren. Sinds de start in 2010 zijn er ruim
200.000 klachten gemeld, gericht aan onder andere telecomproviders, verzekeraars, reisorganisaties, supermarkten en retailorganisaties. Klacht.nl heeft als doel zowel consumenten als bedrijven te helpen bij het oplossen van een klacht, maar er kunnen ook complimenten en suggesties gemeld worden.

Over Oxxio
Oxxio levert stroom en gas en richt zich daarbij op consumenten en het mkb. Het bedrijf is de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Oxxio zet zich actief in om consumenten en bedrijven te ondersteunen bij het in de hand houden van hun energieverbruik. Door een ruim aanbod van flexibele contractvormen en innovatieve producten biedt Oxxio hulp bij besparen, inzicht en keuze. Voorbeeld hiervan is de Oxxio app. Met het inzicht dat deze app biedt, besparen consumenten eenvoudiger op energie en regelen ze al hun een energiezaken via hun smartphone of tablet.

Meer informatie is te vinden op https://www.oxxio.nl/over-oxxio/nieuws/ en via https://twitter.com/Oxxio.