Oxxio vernieuwt app voor klanten

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio vernieuwt app voor klanten
9 september 2013

Oxxio vernieuwt app voor klanten

Hilversum, 9 september 2013 – Om consumenten meer inzicht en controle te geven in hun energieverbruik, heeft Oxxio zijn applicatie vernieuwd. De vernieuwde app communiceert naadloos met de online EnergieMonitor van de energieleverancier. Voortaan hebben klanten van Oxxio altijd en overal toegang tot hun gas- en/of stroomverbruik en beheren zij eenvoudig hun relatie met Oxxio vanaf één plek. Een adreswijziging doorgeven is zo gebeurd. De app, te gebruiken op iPhone, iPad of Android-toestel en/of -tablet, toont dezelfde verbruiksgegevens als de EnergieMonitor die via de website van de energieleverancier ingesteld kan worden. Wijzigingen worden live uitgewisseld zodat wanneer de consument één van de extra diensten wijzigt deze ook zichtbaar zijn via de website en andersom.

“We hechten veel waarde aan het bieden van goede service aan onze klanten,” reageert Frank Schmid, Directeur Marketing, Sales & Service bij Oxxio. Hij vervolgt: “het hebben van een innovatieve app ligt in lijn met die service. We willen voortdurend op een makkelijke en vernieuwende manier de klant grip geven op zijn energiezaken. Door ze te helpen met het besparen op hun gas- en/of stroomkosten.” Uit recent onderzoek van Oxxio blijkt dat consumenten het liefste inzicht krijgen in hun energieverbruik door online in te loggen op de website van de energieleverancier (44,5%), via een applicatie voor een tablet of smartphone (37,0%) en digitaal via een e-mail (32,6%).

Inzicht in energieverbruik
De EnergieMonitor, via de website van de energieleverancier in te stellen én onderdeel van de vernieuwde Oxxio app, geeft op smartphone en/of tablet direct inzicht in het verbruik. In een overzichtelijke grafiek wordt het energieverbruik tot in elk gewenst detail inzichtelijk. Het gas- en/of stroomverbruik kan op jaarbasis, per maand of per dag worden bekeken. Op basis van de actuele tarieven wordt het verbruik direct vertaald naar verbruikskosten. Zo is op elk moment duidelijk of het voorschotbedrag klopt met de werkelijkheid en kan de energie onder eigen regie blijven. Daarnaast is het mogelijk een streefbesparing in te stellen en de voortgang hiervan te monitoren. “Gebruikers van de Oxxio EnergieMonitor, die in een jaar tijd minimaal 11 keer inlogden bespaarden 6,4% extra op hun gasverbruik en 4,4% extra op hun stroomverbruik,” vertelt Schmid.

De Oxxio app is te downloaden via de App Store voor iPhone- en iPad-gebruikers en via Google Play voor Android-gebruikers.

Over Oxxio
Oxxio levert stroom en gas en richt zich daarbij op consumenten en het mkb. Het bedrijf is de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Oxxio zet zich actief in om consumenten en bedrijven te ondersteunen bij het in de hand houden van hun energieverbruik. Door een ruim aanbod van flexibele contractvormen en innovatieve producten biedt Oxxio hulp bij besparen, inzicht en keuze. Voorbeeld hiervan is de Oxxio app. Met het inzicht dat deze app biedt, besparen consumenten eenvoudiger op energie en regelen ze al hun een energiezaken via hun smartphone of tablet.

Meer informatie is te vinden op https://www.oxxio.nl/over-oxxio/nieuws/ en via  https://twitter.com/Oxxio.