Oxxio verlaagt variabele energietarieven

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio verlaagt variabele energietarieven
8 december 2010

Oxxio verlaagt variabele energietarieven

Energieleverancier Oxxio verlaagt per 1 januari 2011 zowel het variabele stroom- als gastarief. Afhankelijk van de specifieke product- en contractsvorm zal de daling tussen de 3% en 6% bedragen. De exacte variabele tarieven zullen vanaf begin januari te vinden zijn op de website. Vanaf 1 januari kunnen bestaande klanten hun specifieke tarieven en voorwaarden overzichtelijk terugvinden in hun persoonlijke omgeving op www.oxxio.nl, namelijk via Mijn Oxxio.

Slim inkopen
Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, bepalen energieleveranciers de variabele tarieven voor stroom en gas op basis van de geldende marktprijs. Begin 2010 heeft de olieprijs, die voor een groot deel de energietarieven bepaalt, een schommeling rond de 77 dollar laten zien. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zit de prijs echter weer stevig in de lift. Ondanks deze stijging, is Oxxio er toch in geslaagd de variabele tarieven naar beneden bij te stellen. Want waar het gemiddelde energietarief in de markt slechts met een paar procenten daalt (bij enkele leveranciers zelfs stijgt), weet Oxxio voor alle contractsvormen met variabele tarieven een aanzienlijk voordeel te presenteren.


Energiepakketten
Naast variabele tarieven kan de consument bij Oxxio ook kiezen voor vaste tarieven. Gezien de te verwachten oplopende olieprijs de komende tijd kan het gunstig zijn het tarief nu vast te zetten, zodat deze beschermd is tegen een eventuele prijsstijging. Oxxio biedt hiertoe energiepakketten aan waarbij de consument het tarief vastzet voor een bepaalde periode. Bijkomend voordeel van de energiepakketten is dat de consument kan kiezen voor een pakket dat is afgestemd op zijn of haar gemiddelde verbruik.

Besparen op energieverbruik
Naast de daling van de variabele tarieven biedt Oxxio slimme bespaarmogelijkheden om de energiekosten nog verder omlaag te brengen. Want naast het tarief, bepaalt het verbruik de hoogte van de totale energierekening. De concrete tips van de BespaarAssistent laten bijvoorbeeld zien hoe met weinig moeite al snel veel energie bespaard kan worden.
-> Lees meer over energiebesparing.

Meer lezen

Ook interessant

Voorkom verhuisstress met deze 7 tips