Oxxio steunt Earth Hour 2009

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio steunt Earth Hour 2009
27 maart 2009

Oxxio steunt Earth Hour 2009

“Energieleverancier schenkt zelf structureel aandacht aan energiebewustzijn.” Hilversum, 27 maart 2009 ― Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, juicht het initiatief Earth Hour 2009 van harte toe. Tijdens Earth Hour 2009 worden bedrijven en particulieren opgeroepen om op 28 maart 2009 gedurende een uur alle lichten uit te doen. Niet alleen doordat deze landelijke actie het milieu ontziet, maar ook doordat Earth Hour 2009 het bewustzijn over energieverbruik onder consumenten verhoogt. Dit is een kleine stap in het energiebewustzijn van de consument. De leverancier van groene stroom en gas stelt zelf al jaren alles in het werk om klanten inzicht te bieden in hun verbruik. Daarmee vergroot Oxxio structureel het bewustzijn onder zijn klanten, wat moet leiden tot energiebesparend gedrag.

Energiebesparing door eenvoudige maatregelen
Oxxio-klanten kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een slimme meter die hun energieverbruik dagelijks bijhoudt en doorgeeft aan hun persoonlijke pagina op MijnOxxio.nl. Via Mijn Oxxio krijgen klanten continu inzage in hun dagelijkse energieverbruik. Hier vinden ze ook algemene tips en advies op maat over te realiseren besparingen op stroom- en gasverbruik. Daarnaast treffen klanten uiteenlopende bespaartips van de BespaarAssistent aan op de Oxxio-website. De energieleverancier heeft deze onderverdeeld in verschillende categorieën. Op deze manier komen milieubewuste consumenten er snel en eenvoudig achter hoe ze met kleine aanpassingen fors kunnen besparen op hun energierekening.

Earth Hour 2009 heeft als doelstelling dat zoveel mogelijk mensen wereldwijd een uur het licht uitdoen. De actie vindt plaats op zaterdag 28 maart 2009 van 20.30 uur tot 21.30 uur. Earth Hour 2009 is een internationaal initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Naast huishoudens doen er veel steden mee aan Earth Hour 2009. Zij verlichten gemeentelijke gebouwen een uur lang niet. Voor meer informatie over Earth Hour 2009:

Ik ga ervan uit dat dit initiatief de bevolking weer even stil doet staan bij de hoeveelheid energie die we in een uur verbruiken, en dat het een goede stap is in de richting van het bewust omgaan met energie”, zegt Kees-Jan Bus, algemeen directeur van Oxxio. “Consumenten die het niet bij deze ene keer willen laten, kunnen een kijkje nemen op onze website. Hier vinden ze veel informatie over energiebesparing en reiken we middelen aan om structureel te besparen op energie. Door hier op structurele basis aandacht aan te schenken, worden mensen volgens ons pas echt bewust. Besparen op het energieverbruik is namelijk gewoon goed voor het milieu èn voor hun portemonnee.”