Oxxio ook in 2010 groenste van de top-5

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio ook in 2010 groenste van de top-5
27 april 2011

Oxxio ook in 2010 groenste van de top-5

Hilversum, 27 april 2011 – Oxxio is van de grote vijf Nederlandse energieleveranciers ook in 2010 de groenste. De energie die Oxxio aan zijn klanten levert, is voor 86 procent duurzaam. Dit blijkt uit een vergelijking van stroometiketten door Energeia, een onafhankelijke uitgever van digitale informatiediensten voor de energiesector. De stroometiketten vermelden uit welke bronnen de Nederlandse energieleveranciers hun stroom halen.

Uit vergelijking van de stroometiketten blijkt dat de stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen (kolen en gas) terrein verliest ten gunste van duurzame bronnen (wind en zon). Bij alle energieleveranciers steeg in 2010 het aandeel duurzame energie. Oxxio levert veruit het grootste gedeelte groene energie: 86 procent van de totale brandstofmix.

Gas blijft in Nederland de belangrijkste brandstof voor het opwekken van stroom. Eneco levert 61 procent stroom opgewekt uit aardgas, Nuon 51 procent, Delta 50 procent en Essent 41 procent. Bij Oxxio is dit tien procent. Delta levert de meeste elektriciteit die is opgewekt uit kolen: 21 procent. Bij Oxxio is dit slechts drie procent.