Oxxio maakt nieuwe tarieven bekend

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio maakt nieuwe tarieven bekend
1 juli 2011

Oxxio maakt nieuwe tarieven bekend

Energieleverancier Oxxio voert vanaf 1 juli aanstaande geen veranderingen door in het variabele stroomtarief. Net als vrijwel alle andere energieleveranciers zal het variabele gastarief wel stijgen. De stijging bedraagt circa 11 procent (inclusief btw en energiebelasting) en is afhankelijk van de specifieke product- en contractsvorm. Hiermee heeft Oxxio de stijging in een fors oplopende markt weten te beperken. De definitieve variabele tarieven zijn vanaf begin juli te vinden op de website. Vanaf 1 juli vinden bestaande klanten hun specifieke tarieven en voorwaarden overzichtelijk terug in hun persoonlijke Mijn Oxxio-omgeving op www.oxxio.nl.

Slim inkopen
Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, bepalen energieleveranciers de variabele tarieven voor stroom en gas. Deze zijn gebaseerd op de dan geldende marktprijs. Vanaf het derde kwartaal van 2010 is deze prijs door diverse invloeden sterk gestegen. Oorzaken waren onder andere de onrust in het Midden-Oosten, een aantrekkende economie en de problemen met de kerncentrales in Japan (en daaropvolgende discussies over en aangekondigde inspecties bij kerncentrales in Europa).

Vast tarief nog steeds voordelig
Naast variabele tarieven kan de consument bij Oxxio ook kiezen voor vaste tarieven. Om beschermd te zijn tegen verdere prijsstijgingen, is het mogelijk het tarief nu vast te zetten. Op onze website staat hierover meer informatie.

Besparen op energieverbruik
De beste manier om de energiekosten omlaag te brengen, is echter om het energieverbruik te reduceren. Want naast het tarief, bepaalt het verbruik de hoogte van de totale energierekening. Oxxio biedt handreikingen voor elk type bespaarder; voor direct besparen, investeren of inzicht. Daartoe biedt Oxxio verschillende slimme bespaarmogelijkheden. -> Bekijk de bespaarmogelijkheden van Oxxio