Oxxio-klanten meer tevreden over klachtafhandeling

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio-klanten meer tevreden over klachtafhandeling
25 juni 2010

Oxxio-klanten meer tevreden over klachtafhandeling

Energieleverancier Oxxio scoort vierde plek op gebied van klachtafhandeling Hilversum, 25 juni 2010 ― Klanten van Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, zijn tevredener over de manier waarop het bedrijf omgaat met hun klachten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Energiekamer. De toezichthouder op de energiemarkt, onderdeel van de NMa, deed ditzelfde onderzoek eerder in 2006 (nulmeting), 2007 (1-meting) en 2008 (2-meting).De onderzoekers concluderen dat de energiesector als geheel een stijgende lijn heeft ingezet. In de nulmeting scoorden de bedrijven een 4,3. Bij de laatste meting was dat een 5,4 voor de tien grootste leveranciers. Oxxio scoorde met een 5,4 gelijk aan het gemiddelde van de branche en is daarmee de vierde leverancier in de ranglijst.

Oxxio steeg op alle onderzochte onderdelen. Zo behaalde de energieleverancier op het aspect van de afhandelingtermijn in 2010 een gemiddeld cijfer van 5,0. In het vorige onderzoek was dat nog een 3,9. Oxxio scoorde op klantvriendelijkheid een 6,6 tegen een 6,1 vorig jaar en staat daarmee in de top 3. Ook het rapportcijfer voor zorgvuldigheid steeg bij Oxxio, van een 4,2 naar een 5,2. Op het onderdeel tevredenheid over de behandeling van de klacht boekte Oxxio eveneens een volle punt winst en ging het van een 4 naar een 5. Aan het onderzoek deden ruim 2.500 consumenten mee.

“Oxxio is blij met de resultaten van dit onderzoek. Met een 5,4 zijn we de sterkste stijger in vergelijking met vorig jaar en de nummer vier van alle energiebedrijven. Dit onderzoek toont daarmee aan dat de grote inspanningen van de afgelopen twee jaar om de klantenservice verder te verbeteren, effect sorteren. We hebben keihard gewerkt om de dienstverlening in het algemeen en de klachtafhandeling in het bijzonder op een hoger peil te krijgen. Het verhogen van de klanttevredenheid is namelijk een van de pijlers in onze strategie. En daar mogen we dan ook best trots op zijn. Maar er blijft uiteraard altijd ruimte voor verbetering. Wij willen alleen maar tevreden klanten en daarom blijven wij ons richten op het optimaliseren van de diensterlening”, zegt Gerda Verkerk, directeur Customer Services van Oxxio.