Oxxio BespaarCheck: App voor energiebesparing

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio BespaarCheck: App voor energiebesparing
27 juni 2011

Oxxio BespaarCheck: App voor energiebesparing

Hilversum, 27 juni 2011 ― Oxxio lanceert de BespaarCheck, een kosteloze iPhone-app die consumenten op een eenvoudige en leuke manier aanzet tot het besparen op energieverbruik en -kosten. Hiermee is Oxxio de eerste energieleverancier die een app introduceert gericht op het besparen van energie. De BespaarCheck is ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie op het gebied van milieuvriendelijk leven. Dit initiatief is opnieuw een activiteit die past binnen de Oxxio-filosofie om mensen te informeren en te helpen met energiebesparing.

Uit onderzoek blijkt dat consumenten bereid zijn te besparen op energie. Probleem is echter vaak dat hij niet goed weet op welke manier hij dat kan doen. Daarnaast blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de consument ook graag zijn verbruik wil vergelijken met anderen. Oxxio ontwikkelde de BespaarCheck-app met deze twee factoren in het achterhoofd.

De BespaarCheck maakt bezuinigen tot een interactief spel. Consumenten vinken hun bespaaracties in de app aan, ofwel het “checken”. Voor het aanvinken van uitgevoerde acties zijn digitale trofeeën te winnen. Deze trofeeën – in de app heten ze badges – zijn via een ranglijst te vergelijken met andere ‘Bespaarcheckers’. De competitie spoort aan om bespaaracties aan te vinken en zo nog meer te bezuinigen op kosten en het milieu. Daarnaast kan de consument zijn eigen energieverbruik vergelijken met andere, qua situatie overeenkomstige, consumenten. Zo weet hij precies hoe goed of slecht hij presteert. Alle prestaties en behaalde trofeeën, ofwel badges, zijn daarnaast te delen via sociale netwerken als Twitter en Facebook, zodat consumenten ook aan anderen kunnen tonen hoeveel ze besparen.

Oxxio biedt in de app onafhankelijke, betrouwbare en concrete bespaartips. Dit alles dankzij de samenwerking met de onafhankelijke organisatie Milieu Centraal. Zo is onder meer bij elke bespaaractie te zien hoeveel euro er per jaar mee te besparen is. Al deze cijfers zijn gestaafd door onafhankelijk onderzoek en bieden zo een betrouwbaar houvast voor consumenten.

De BespaarCheck is een nieuw Oxxio-initiatief in een reeks slimme producten en diensten die aanzetten tot energiebesparing. Zo introduceerde het bedrijf eerder onder meer de EnergieMonitor en de BespaarAssistent. Met bijvoorbeeld het eerder uitzetten van de verwarming en het wassen op een lagere temperatuur zijn tientallen euro’s per jaar te besparen. Daarnaast kunnen acties als deze de schadelijke uitstoot van CO2 verminderen. De BespaarCheck maakt de consument op een laagdrempelige manier bewust van het effect van deze eenvoudige energiebesparende maatregelen.

De BespaarCheck is technisch ontwikkeld door internetbureau TamTam. De app is voor iedereen geheel kosteloos te downloaden in de App Store van Apple, ook voor niet-klanten van Oxxio. Meer informatie is te vinden op www.oxxio.nl/bespaarcheck.