Oxxio integreert Apple HomeKit

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio integreert Apple HomeKit
16 september 2014

Oxxio integreert Apple HomeKit

Oxxio maakt vandaag bekend te werken aan een integratie van de Oxxio App met de onlangs geïntroduceerde software van Apple: HomeKit. HomeKit is innovatieve software van Apple die een revolutie belooft op het gebied van huisautomatisering ofwel ‘domotica’ en vormt de schakel tussen domotica-apparatuur zoals lampen en thermostaten. Hierdoor ontstaan nieuwe toepassingen zoals het bedienen van domotica-apparatuur op één centrale plek. Dat is in de toekomst mogelijk met de Oxxio App. Oxxio is de eerste Nederlandse energieleverancier die haar software HomeKit-klaar maakt.

Ontwikkelingen energiemarkt
“De komst van ontwikkelingen als HomeKit verandert de rol van energieleveranciers volledig”, vertelt Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. “Het geeft energieleveranciers de kans beter mee te denken met klanten. Dus van het enkel leveren van energie, maken innovaties als HomeKit het in de toekomst mogelijk dat wij klanten op meerdere manieren kunnen servicen, door bijvoorbeeld klanten via onze app hun huishoudelijke apparaten te laten bedienen en hen inzicht te geven in verbruik. Maar ook kunnen wij hen proactief en individueel informeren en adviseren over hun energieverbruik. Als wij zien dat een koelkast bij een klant veel meer energie verbruikt dan koelkasten bij andere klanten, kunnen we deze klant hier op wijzen en aangeven dat hij 100 euro op jaarbasis meer verbruikt dan vergelijkbare huishoudens. Wij kijken ernaar uit de transitie door te maken van energieleverancier naar energiecoach.”


Nieuwe mogelijkheden
De verwachting is dat functionaliteiten met de nieuwe app in gestaag tempo zullen groeien. Het systeem is hiervoor afhankelijk van hardwarepartijen die apparaten op de markt brengen die ook HomeKit-proof zijn. Zoals diverse slimme thermostaten en lampen die zich binnenkort via de Oxxio App op smartphone of tablet laten aflezen en bedienen. Veel hardwarepartijen sluiten zich de komende tijd aan. Compatible apparaten zijn te herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.

De Oxxio App, waarin Apple HomeKit is geïntegreerd, is binnenkort te downloaden via de App Store. Meer informatie is te vinden op Oxxio.nl/app en Oxxio.nl/smarthome.