Oxxio genomineerd voor Smart Energy Innovation Awards

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio genomineerd voor Smart Energy Innovation Awards
10 juni 2015

Oxxio genomineerd voor Smart Energy Innovation Awards

De Institute for International Research (IIR) heeft vandaag de lijst van finalisten bekendgemaakt voor de jaarlijkse ‘Smart Energy Innovation Awards’. De awards belonen producten en diensten die binnen de energiesector de stap naar slimme innovaties bevorderen. Oxxio is met haar Voorschotcheck genomineerd in de categorie ‘Best Spin-off’. Op dinsdag 16 juni tijdens de awardshow in Utrecht wordt bekendgemaakt of Oxxio de award mee naar huis mag nemen. De winnaar wordt geselecteerd door een vijftallige jury.

Meer grip
De Voorschotcheck is een aanvullende dienst die wordt aangeboden aan Oxxio klanten via de Oxxio App, Mijn Oxxio én sinds vorige week ook via de Apple Watch. Met de dienst geeft Oxxio haar klanten meer grip op hun energieverbruik in relatie tot hun jaarnota. Daarmee vervult Oxxio haar rol als energiecoach waardoor Oxxio klanten hun energieverbruik in eigen hand hebben. Momenteel wordt de Voorschotcheck op maandbasis meer dan 185.000 keer gedaan onder 40.000 klanten, waarvan 12.000 klanten met een slimme meter.

Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio: “De Voorschotcheck heeft zich in korte tijd bewezen als een cruciaal onderdeel van de Oxxio App. Met deze vooruitstrevende dienst laten we zien hoe we onze klanten de juiste middelen geven om inzicht te krijgen in hun energieverbruik. We zijn daarom enorm trots op deze nominatie en hopen volgende week een feestje te kunnen vieren!”

Over Institute for International Research (IIR)
De Institutie for International Research (IIR) houdt al ruim 25 jaar professionals op de hoogte over specifieke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden in verschillende sectoren, waaronder ICT, management en energie. De IIR organiseert in Nederland het Slimme Meter Platform, een tweedaagse conferentie over innovaties binnen de energiesector, waaronder slimme meters. Tijdens de conferentie worden de Smart Energy Innovation Awards uitgereikt, één voor ‘Beste Spin-off’ en één voor ‘Beste Start-up’.