Oxxio geeft AZ energie

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio geeft AZ energie
6 augustus 2009

Oxxio geeft AZ energie

Alkmaar, 6 augustus 2009 – AZ heeft een samenwerking gesloten met energieleverancier Oxxio, dat daarmee per direct toetreedt tot het exclusieve AZ Business Team. Samen met nog tien A-merken behoort Oxxio tot ‘het Team achter het Team’ van de landskampioen. Het betreft een energieke en sportieve samenwerking die uiting zal krijgen tijdens de wedstrijden en in het stadion. De officiële introductie van de samenwerking is morgen bij de thuiswedstrijd van AZ tegen Sparta Rotterdam.

Natuurlijke match
AZ en Oxxio zijn een zelfde type speler op de markt: de geduchte tegenstander van de traditionele ‘top 3’. Dat vraagt een zelfde slimme benadering. Daarom hebben AZ en Oxxio een ambitieuze groeistrategie. AZ wil een definitieve plaats in de top van het Nederlandse voetbal innemen en daarnaast het DSB Stadion zo snel mogelijk uitbreiden. En Oxxio, de vierde energieleverancier in Nederland, is vorig jaar gestart met de bouw van een eigen elektriciteitscentrale in Rotterdam waarmee het vanaf 2010 naast energieleverancier ook energieproducent wordt. Beide bedrijven zijn er daarom van overtuigd elkaar door hun samenwerking optimaal te versterken.

Slim met energie
Het motto van Oxxio is ‘Slim met energie’. Slim omgaan met energie is goed voor de portemonnee en voor het klimaat. Maar efficiënt omgaan met energie zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat spelers de hele wedstrijd optimaal kunnen presteren. “AZ heeft het afgelopen voetbalseizoen laten zien dat het loont om slim met energie om te gaan”, zegt Kees-Jan Bus, algemeen directeur van Oxxio. “Met slim combinatievoetbal, en dus een relatief laag energieverbruik, is de ploeg mooi landskampioen geworden. Daarom zijn wij erg verheugd over de samenwerking met AZ, de club past gewoon erg goed bij ons.”

Nuchter en toegankelijk
Volgens Dirk Scheringa, voorzitter van AZ, is het een logische keuze dat Oxxio en AZ gaan samenwerken: “Wij zijn een nuchtere en toegankelijke club, dat blijkt uit ons succes en onze aanhang. Oxxio is dat ook. Oxxio heeft dat al bewezen door sinds zijn oprichting succesvol de concurrentie aan te gaan met de traditionele energiebedrijven. Dat is weer zo’n zelfde slimme benadering. Daarnaast profiteren niet alleen wij van de samenwerking. Oxxio zal ook de fans van AZ een voordelig energie aanbod doen. Hiermee profiteren dus ook onze supporters van de samenwerking met Oxxio”.

Ook is de website www.OxxiogeeftAZenergie.nl gelanceerd. Hierop staat meer informatie over Oxxio, AZ en de samenwerking tussen beide partijen.

Klantbinding
AZ is afgelopen jaar gestart met het fanprogramma Fans van A tot Z om de binding met het achterland te versterken en de band met haar fans te intensiveren. In samenwerking met de amateurclubs in Noord-Holland krijgen voetballiefhebbers een gratis AZ-pakket met onder andere een AZ-clubcard, korting op fanartikelen en allerlei online voordelen. Inmiddels is het aantal geregistreerde AZ-fans de 42.000 gepasseerd en komend seizoen wordt het Fan van A tot Z-programma uitgebreid.

Daar waar AZ veel oog heeft voor haar fans, besteedt Oxxio veel aandacht aan zijn klanten. Het bedrijf levert groene stroom en gas tegen voordelige tarieven. Daarnaast helpt Oxxio zijn klanten actief met het besparen van energie door middel van slimme producten en diensten. Onlangs introduceerde Oxxio bijvoorbeeld de EnergieMonitor, waarmee klanten altijd en overal eenvoudig hun energieverbruik kunnen volgen op de computer of mobiele telefoon. Met deze klantbenadering onderscheidt Oxxio zich nadrukkelijk van de traditionele energiebedrijven.