Oxxio en de Dag van de Duurzaamheid

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio en de Dag van de Duurzaamheid
11 november 2010

Oxxio en de Dag van de Duurzaamheid

Hilversum, 11 november 2010 - Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag zijn veel bedrijven, particulieren, organisaties, gemeenten, scholen en provincies bezig met het thema duurzaamheid. Verspreid door heel Nederland vinden honderden duurzame activiteiten plaats.

Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, zet zich al sinds zijn oprichting in voor een duurzame wereld. Dit doet Oxxio door 100% groene stroom aan consumenten aan te bieden en ze gericht te adviseren over energie besparen. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: het is goed voor het klimaat en voor de portemonnee van de klant.

Een van de middelen die Oxxio gebruikt om zuiniger om te gaan met energie is de slimme meter. Deze digitale meter, die op afstand uitgelezen kan worden, wordt bij de klant thuis geplaatst. Via ‘Mijn Oxxio’, een persoonlijke en beveiligde internetomgeving op www.oxxio.nl, kan de klant dan precies zien wanneer hij meer energie verbruikt dan anders. Ook de BespaarAssistent biedt hulp bij besparen. Hier wordt op een interactieve manier inzichtelijk gemaakt wat de klant waar kan besparen en wat het oplevert. Een aantal voorbeelden:

Sluit de schoorsteenklep van de open haard. Zo wordt voorkomen dat de warmte door de schoorsteen weer uit de kamer trekt. Dit scheelt enorm in de stookkosten. Per jaar levert dit meer dan 100 euro op.

Kies een energiezuinige tv. Een grote plasma-tv gebruikt ruim driemaal zoveel energie als een gewone tv. Per jaar levert deze besparing meer dan 25 euro op.

Gebruik een schemerlamp in de hal. Een schemerlamp in de hal of op de overloop levert ‘s nachts voldoende licht om veilig de weg te vinden, zonder de normale lamp aan te doen. Per jaar levert deze besparing meer dan 50 euro op.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Op www.oxxio.nl/bespaarassistent staan nog veel meer bespaartips.