Oxxio draagt slimme meters over aan regionale netbeheerders

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio draagt slimme meters over aan regionale netbeheerders
2 januari 2012

Oxxio draagt slimme meters over aan regionale netbeheerders

Hilversum, 2 januari 2012 – Energieleverancier Oxxio draagt vandaag zijn slimme meters over aan de regionale netbeheerders. De Nederlandse overheid heeft bepaald dat netbeheerders vanaf vandaag verantwoordelijk zijn voor de landelijke uitrol en het beheer van de slimme meter. Dit is het gevolg van het besluit van de Europese Unie dat in 2020 tachtig procent van de huishoudens binnen de EU een slimme meter moet hebben. Doel hiervan is om energiebesparing te stimuleren en de kwaliteit van dienstverlening van energiebedrijven te vergroten. Oxxio blijft echter wel nieuwe producten en diensten ontwikkelen rond de slimme meter, waarmee klanten inzicht krijgen in hun energieconsumptie en daardoor kunnen besparen op hun verbruik.

Per 1 januari 2012 zijn de regionale netbeheerders begonnen met de landelijke verspreiding van de slimme meter. Oxxio-klanten kunnen echter hun meterstanden blijven bekijken via een persoonlijke, beveiligde omgeving op Mijn Oxxio, mits ze daarvoor expliciet toestemming geven. Het inzicht in meterstanden en energieverbruik zorgt ervoor dat consumenten zich bewuster zijn van hun verbruik. Het stelt ze in staat om sneller energiebesparende maatregelen te nemen. Uit onderzoek van ResCon, in opdracht van Oxxio en AgentschapNL, blijkt dat actieve gebruikers van de slimme meter tientallen euro’s per jaar besparen op gas- en stroomverbruik. Zowel de consument als het milieu profiteert hiervan.

Oxxio ontwikkelt voortdurend intelligente oplossingen om energie te besparen. Zo was Oxxio de eerste energieleverancier in Nederland die de slimme meter aan klanten aanbood. Op dit moment zijn er ongeveer 220.000 slimme meters van Oxxio in gebruik. Daarnaast ontwikkelt Oxxio verschillende digitale toepassingen, die aansluiten bij de slimme meter en nog meer inzicht bieden in energieverbruik. Voorbeelden hiervan zijn de gratis iPhone-apps, de BespaarCheck en de EnergieMonitor.

“Oxxio heeft de slimme meter in de afgelopen jaren op de kaart gezet en juicht de landelijke verspreiding hiervan dan ook toe”, zegt Jeroen ten Haave, algemeen directeur van Oxxio. “Wij blijven zoeken naar middelen en manieren waarmee onze klanten bewust kunnen besparen op hun energieverbruik. Een recent voorbeeld is de BespaarCheck. Ook in 2012 introduceren we weer een aantal interessante energiebesparende diensten.”

###

Over Oxxio
Door klanten voordeel te bieden en ze te helpen met het besparen van energie, is Oxxio sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een gerenommeerde energieleverancier. De leverancier van groene stroom en gas richt zich op zowel de consumentenmarkt als het mkb en de grootzakelijke markt. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland. Vanuit Oxxio4kids, een samenwerking tussen Oxxio en Net4kids, wordt een zinvolle en transparante bijdrage geleverd, die voor honderd procent naar de energievoorziening van kinderhulpprojecten gaat in Azië en Afrika.

Meer informatie over Oxxio is te vinden op www.oxxiopers.nl en www.oxxio.nl. Twitter: twitter.com/oxxiopers.

Voor meer informatie:

Oxxio
Richard Spaans
T. 035-6265800
E. R.spaans@oxxio.nl

LVTPR
Marije Perdon
T. 030 65 65 070
E. Oxxio@lvtpr.nl