Oxxio App: altijd en overal inzicht in verbruik

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Oxxio App: altijd en overal inzicht in verbruik
4 augustus 2009

Oxxio App: altijd en overal inzicht in verbruik

Oxxio EnergieMonitor nu ook beschikbaar als iPhone App Hilversum, 4 augustus 2009 ― Oxxio introduceert de Oxxio EnergieMonitor voor de iPhone. Met deze applicatie kunnen iPhone-gebruikers die ook Oxxio klant zijn, altijd en overal hun energieverbruik inzien. Daarnaast krijgen ze via de applicatie energiebesparingstips en kunnen ze het actuele stroom- en/of gasverbruik vergelijken met dezelfde dag een week eerder, of met een andere periode. iPhone-bezitters kunnen zichzelf ook uitdagen door een streefverbruik in te stellen en vervolgens bijhouden of ze dit gaan halen. De iPhone App is vanaf nu kosteloos te downloaden in de App Store. Een demonstratie van de Oxxio EnergieMonitor voor de iPhone is te vinden op www.oxxio.nl/energiemonitor.

Energieverbruik in euro’s, kWh en m3
Oxxio speelt met de EnergieMonitor in op de wens van consumenten om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik. Om de EnergieMonitor persoonlijke verbruiksgegevens te laten tonen, hebben Oxxio-klanten een slimme meter nodig. Klanten die nog niet in het bezit zijn van een slimme meter, kunnen deze eenvoudig en kosteloos aanvragen bij Oxxio. Hoewel de slimme meter en de EnergieMonitor op zich niet op energie of kosten besparen, dragen ze indirect wel bij aan energiebesparing door bewustwording te creëren. Zo blijkt uit onderzoek dat 33 procent van de slimme-metergebruikers een besparing van vijf procent realiseerde. Achttien procent bespaarde zelfs meer dan tien procent op zijn/haar energierekening. Dankzij een duidelijk inzicht realiseren consumenten zich beter hoeveel energie ze verbruiken en waaraan. De EnergieMonitor geeft dagelijks het energieverbruik weer in euro’s, kWh stroom of m3 gas. Daarnaast geeft de EnergieMonitor bespaartips die duidelijk laten zien wat die opleveren in een percentage van de jaarrekening. Deze gegevens kunnen klanten ook bekijken op hun persoonlijke, beveiligde pagina’s op Mijn Oxxio.

Oxxio EnergieMonitor
De Oxxio EnergieMonitor is sinds juni 2009 al beschikbaar als widget voor mobiele telefoons en voor op het bureaublad van de computer met besturingsplatformen als die van Microsoft, Google en Apple. Oxxio-klanten met een slimme meter kunnen deze widget kosteloos downloaden op de website van Oxxio via https://www.oxxio.nl/energiemonitor. Oxxio-klanten zonder slimme meter en andere geïnteresseerden kunnen hier een demo bekijken.