Nederlander onderbreekt nachtrust voor energiebesparing

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Nederlander onderbreekt nachtrust voor energiebesparing
15 december 2014

Nederlander onderbreekt nachtrust voor energiebesparing

Oxxio komt met vrijwel gratis stroom tijdens daluren Mannen zijn bereid ’s nachts hun wekker te zetten om de wasmachine aan te zetten als zij daarmee minimaal 765 euro per jaar besparen. Voor vrouwen blijkt een besparing van bijna de helft (343 euro) voldoende om ’s nachts uit bed te komen. Dit komt naar voren [...]

Oxxio komt met vrijwel gratis stroom tijdens daluren

 

Mannen zijn bereid ’s nachts hun wekker te zetten om de wasmachine aan te zetten als zij daarmee minimaal 765 euro per jaar besparen. Voor vrouwen blijkt een besparing van bijna de helft (343 euro) voldoende om ’s nachts uit bed te komen. Dit komt naar voren uit onderzoek van Oxxio onder 1000 Nederlanders ter lancering van de Daluren Deal. Een piek- en daluren propositie die ’s avonds en in het weekend 99 procent korting geeft op het leveringstarief van stroom. Overdag ligt het stroomtarief op werkdagen een derde hoger dan bij een reguliere aansluiting. Het is een primeur dat een energieleverancier stroom vrijwel gratis aanbiedt in de daluren.

 

Energiepieken verminderen
Gelukkig is het zetten van een wekker niet voor iedereen nodig. De helft van de Nederlanders (47%) is namelijk in het bezit van een wasmachine met timer. Van de Nederlanders vindt 73 procent piek- en daluren een goed initiatief om de druk op het energienetwerk te verminderen. Nog eens 60 procent geeft aan bewuster om te gaan met energie bij dal- en piekuren en 44 procent denkt meer controle op verbruik te hebben.

Jammer voor de buren
Wel zijn Nederlanders minder bereid rekening te houden met de buren als zij ’s avonds en ’s nacht kunnen besparen op energie. Ruim een derde (39%) geeft aan elektrische apparaten gerust ’s avonds te laten draaien, ook al hebben de buren hier last van.

Stroomverbruik buiten daluren goedkoper
“Oxxio adviseert klanten hoe zij kunnen besparen, maar helpt zelf ook mee door producten te ontwikkelen die besparen in de hand werken”, vertelt Hendrik Greven, woordvoerder Oxxio. “Door stroomverbruik te stimuleren buiten de piektijden, kunnen we stroom goedkoper voor onze klanten inkopen. Wij vinden dat al het voordeel naar onze klanten moet gaan, daarom zijn wij de eerste energieleverancier die een korting van 99 procent geeft op het leveringstarief van stroom.”

Daluren Deal in Brabant en Limburg al om 21:00 uur van start
Het niet voor iedereen nodig om laat op de avond elektrische apparaten aan te zetten. In Brabant en Limburg geldt het daltarief namelijk al om 21:00 uur in plaats van 23:00 uur voor de rest van Nederland. Tijdens de daluren wordt 99 procent korting gegeven op het leveringstarief en betalen klanten alleen netwerkkosten en belastingen. Overdag ligt het stroomtarief op werkdagen een derde hoger dan bij een reguliere aansluiting. De Daluren Deal geldt voor stroom, en gebruikers moeten in het bezit zijn van een dubbele meter. Voor gas wordt een continu en standaard tarief gehanteerd.

Onderzoek uitgevoerd onder 1000 Nederlanders door PanelWizard, 2014.