Leverancier-onafhankelijke app breekt energiemarkt open

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Leverancier-onafhankelijke app breekt energiemarkt open
1 december 2014

Leverancier-onafhankelijke app breekt energiemarkt open

Oxxio maakt vandaag bekend de Oxxio App beschikbaar te stellen voor heel Nederland. Niet-Oxxio klanten kunnen vanaf eind deze maand kosteloos gebruikmaken van de Oxxio App. De app geeft inzicht in- en controle over energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Door de onlangs geïntegreerde software van Apple, HomeKit, krijgt de app in de nabije toekomst meer functies, zoals de bediening van elektrische apparatuur. Oxxio is de eerste Nederlandse energieleverancier die een dergelijke dienst leverancier-onafhankelijk aanbiedt.

Deeleconomie
“We leven in een share economie waar bezit (Uber Pop, Airbnb) en kennis (Wikipedia) volop gedeeld worden”, vertelt Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. “Mensen écht van dienst zijn door kennis en bezit met elkaar te delen, daar is behoefte aan en zien wij een rol voor ons als energieleverancier weggelegd. Door onze software open te stellen voor iedere energiegebruiker, bieden we iedereen de mogelijkheid inzicht te krijgen in zijn energieverbruik. Dit inzicht biedt kansen om verbruiksgedrag te veranderen wat besparing oplevert.”

Vergelijken met andere huishoudens
De open versie van de app, die vooralsnog met analoge energiemeters werkt, laat op basis van de woonsituatie ook een energiescore zien. Daarmee zien gebruikers hoe zij het qua energieverbruik doen ten opzichte van soortgelijke huishoudens. Ook kan een bespaardoel aan de app worden gekoppeld en ontvangen gebruikers desgewenst persoonlijke bespaartips via alerts. In de nabije toekomst leest de Oxxio App ook slimme meters uit, wat het scala aan mogelijkheden flink vergroot.

Apple HomeKit
Ook zullen functionaliteiten toenemen wanneer hardware-partijen apparaten op de markt brengen die HomeKit-proof zijn. Slimme thermostaten en lampen laten zich straks via de Oxxio App aflezen en bedienen. Compatible apparaten zijn te herkennen aan het Made For iPhone (MFI) logo.

“De samenwerking met Apple HomeKit en het openstellen van onze Oxxio App, zijn de eerste stappen richting de transitie van energieleverancier naar energiecoach. We willen samen met onze gebruikers in de toekomst nieuwe diensten ontwikkelen voor de app”, sluit Luteijn af.

De Oxxio App is eind december voor niet-klanten te downloaden via Google Play en begin januari via de App Store. Meer informatie is te vinden op Oxxio.nl/appen Oxxio.nl/smarthome