Inflatiecorrectie voor internet, iTV en bellen abonnementen

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Inflatiecorrectie voor internet, iTV en bellen abonnementen
30 november 2020

Inflatiecorrectie voor internet, iTV en bellen abonnementen

Een inflatiecorrectie is goed nieuws als het over je salaris gaat. Het betekent namelijk dat je er een paar procent bij krijgt. Gaat het over je Internet, TV & Bellen abonnement, dan betekent het helaas dat ze duurder worden.

Waarom een inflatiecorrectie

De prijzen in Nederland stijgen jaarlijks door prijsinflatie. En dat heeft ook effect op onze kosten. We verhogen daarom eens per jaar de abonnementstarieven van internet, iTV en bellen. Dit doen we op basis van het inflatiepercentage dat is vastgesteld door het CBS (ook wel de consumentenprijsindex), en noemen we ‘inflatiecorrectie’.

Wat betekent dit voor jou

Heb je een Internet, TV & Bellen abonnement dat tussen 1 mei 2020 en 30 september 2020 is geactiveerd? Dan verhogen we per 1 januari 2021 je abonnementskosten met 1,1%. Goed om te weten: de verhoging geldt niet voor extra tv-pakketten en verbruikskosten die je maakt door films te huren of te bellen.

Een inflatiecorrectie toepassen, mag dat?

Bij de Internet, TV & Bellen overeenkomst die je met ons hebt afgesloten, horen voorwaarden. Daarin staan de regels waar we elkaar aan houden. Een van die regels is dat Oxxio de tarieven jaarlijks mag verhogen volgens de CBS Consumenten prijsindex over de afgelopen periode die loopt van 1 september t/m 31 augustus. En dat is wat we dus per 1 januari 2021 doen.

Meer weten

Heb je een vraag? Op Oxxio.nl/service vind je alle antwoorden, ook over dit onderwerp. En kom je er niet uit, dan zie je er meteen hoe je contact kunt opnemen met onze service crew.