Energieverbruik op mobiele telefoon en desktop

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Energieverbruik op mobiele telefoon en desktop
7 juli 2009

Energieverbruik op mobiele telefoon en desktop

Nieuwe EnergieMonitor widget van Oxxio vanaf vandaag te downloaden. Hilversum, 7 juli 2009 ― Voortaan kan iedere Oxxio-klant zijn/haar energieverbruik altijd en overal eenvoudig volgen via de mobiele telefoon of het bureaublad van de comp uter. Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, introduceert hiervoor de Oxxio EnergieMonitor widget. De innovatieve widget* volgt op de eerdere introductie van de slimme meter en Mijn Oxxio. Met de Oxxio EnergieMonitor kunnen klanten dagelijks hun energieverbruik zien, zonder zelf de meterkast in te moeten . Het is mogelijk om het actuele energieverbruik te vergelijken met een andere datum of periode. Ook kunnen klanten een streefverbruik instellen. Met de Oxxio EnergieMonito r streeft Oxxio ernaar om consumenten op een eenvoudige manier bewuster te maken van hun energieverbruik. Oxxio-klanten met een slimme meter kunnen de widget kosteloos downloaden op de website van Oxxio via www.oxxio.nl/energiemonitor. Oxxio-klanten zonder slimme meter en andere geïnteresseerden kunnen hier een demo bekijken.

Energiebesparing in euro’s, kWh en m3
Uit onderzoek van Oxxio blijkt dat consumenten behoefte hebben aan gericht advies over energiebesparen. Hoewel de slimme meter en de EnergieMonitor zelf geen energiebesparing realiseren, blijkt uit onderzoek dat 33 procent van de slimme-metergebruikers een besparing van vijf procent realiseerde. Achttien procent bespaarde zelfs meer dan tien procent op zijn/haar energierekening. De Oxxio EnergieMonitor geeft klanten inzicht in het dagelijkse energieverbruik in euro’s en in kWh stroom, of in m3 gas. Daarnaast geeft de EnergieMonitor bespaartips die duidelijk laten zien wat die aan besparing opleveren in een percentage van de jaarrekening. Tevens biedt de widget de mogelijkheid om bijvoorbeeld het stroom- en/of gasverbruik van een dag te vergelijken met dezelfde dag een week eerder.

Slimme meter
Oxxio lanceerde eerder al Mijn Oxxio en de slimme meter om het inzicht in energieverbruik bij zijn klanten te vergroten. De slimme meter leest dagelijks via GPRS de stroom- en/of gasmeterstanden op afstand uit. Daarna worden de standen via internet in de Mijn Oxxio-omgeving getoond. Klanten kunnen inloggen op de website van Oxxio om hun verbruik te bekijken of hun persoonlijke gegevens aan te passen.

Beveiliging
De beveiliging van de Oxxio EnergieMonitor is geregeld via een persoonlijke code. Om het energieverbruik in de widget te tonen, moet de gebruiker de persoonlijke code ophalen in zijn/haar eigen Mijn Oxxio-omgeving. Zolang de persoonlijke code niet wordt geactiveerd, toont de widget het energieverbruik van een demogebruiker. “Consumenten zijn geïnteresseerd in mogelijkheden om op hun eigen energieverbruik te besparen”, zegt Joos Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. “Bij Oxxio hebben we meer dan honderdduizend huishoudens voorzien van een slimme meter. Door services als Mijn Oxxio, de Oxxio EnergieMonitor en de Bespaarassistent aan te bieden, kunnen klanten optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die onze slimme meter biedt. We willen onze klanten op alle mogelijke manieren adviseren en ondersteunen bij energie- en kostenbesparing.”

widget voor smartphone en pc
Full-service internetbureau TamTam ontwikkelde de widget in opdracht van Oxxio voor uiteenlopende apparaten, zoals pc’s, Mac’s, pda’s en smartphones. Daarvoor draait de Oxxio EnergieMonitor widget op verschillende besturingsplatformen, zoals die van Microsoft, Google en Apple. Dit komt doordat de widget gebruikmaakt van Universal widget API.

* Een widget is een mini-applicatie op een website, mobiele telefoon of computer, en heeft vaak maar één functie. Er zijn bijvoorbeeld widgets voor weersberichten, het laatste nieuws, aandelenkoersen en zwangerschapskalenders, of om lievelingsfoto’s te presenteren. Op dit moment zijn widgets online enorm populair. Binnen Social Networks en binnen Google worden al vele duizenden widgets aangeboden.

Voor het videoperbericht: Altijd en overal inzicht in je energieverbruik: