Dankzij iPad eenvoudig en papierloos overstappen naar Oxxio

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Dankzij iPad eenvoudig en papierloos overstappen naar Oxxio
14 december 2011

Dankzij iPad eenvoudig en papierloos overstappen naar Oxxio

Groene-energieleverancier rust verkoopteams als eerste uit met tabletcomputer Hilversum, 14 december 2011 ― Oxxio voorziet als eerste energieleverancier zijn verkoopteams van iPads. Begin 2012 moeten alle verkoopmedewerkers van dit apparaat zijn voorzien. De tabletcomputer is uitgerust met de Salesboard app en stelt verkoopmedewerkers in staat potentiële klanten in kortere tijd nog beter te informeren. Daarnaast biedt de Salesboard app de mogelijkheid om direct digitaal een contract af te sluiten. Klanten stappen dankzij Salesboard eenvoudiger en beter geïnformeerd over naar Oxxio. Dit verhoogt de klanttevredenheid.  

Bovendien verwacht de groene-energieleverancier dat het aantal overstappers hierdoor met vijftien tot dertig procent toeneemt. De iPad maakt de overstap naar Oxxio daarnaast papierloos. Klanten zetten op de iPad hun handtekening en ontvangen direct per e-mail een overstapbevestiging. De inzet van iPads voor verkoopmedewerkers levert Oxxio een behoorlijke kostenbesparing op. Hierdoor kan de energieleverancier zijn klanten voordelige stroom en gas blijven leveren.

Uit een proefproject met de iPads is gebleken dat klanten het overstapproces met de tablet prettiger vinden dan zonder. Hun waarderingscijfer voor dit proces steeg door de iPad met een half punt naar een 8,4. Ook de leden van de verkoopteams zijn enthousiast over de iPad als middel voor verkoopondersteuning. Vooral de bereidheid van mensen om een gesprek aan te gaan, is veel groter. Verder kunnen verkoopmedewerkers hun verhaal visueel ondersteunen en consumenten bijvoorbeeld ter plekke een pakkettentest laten doen.

Het inzetten van de iPads zorgt voor een vijftien tot dertig procent hogere verkoop per medewerker per week. De Salesboard app is ontwikkeld door Sharewire, één van de marktleiders op het gebied van app-ontwikkeling. “De resultaten uit het proefproject van Oxxio laten precies zien waarvoor wij Salesboard hebben ontwikkeld. Dit is een prachtige case die de kracht van tablets aantoont: het maakt het gehele verkoopproces aantrekkelijker en effectiever”, aldus Olivier van Arkel, commercieel directeur Sharewire.

“Door verkoop aan de deur of op locaties als winkelcentra bereiken we klanten die denken dat overstappen vooral gedoe oplevert”, zegt Frank Schmid, directeur Marketing & Sales van Oxxio. “Zo’n zestig procent van de mensen in Nederland is daarom nog nooit van energieleverancier gewisseld. Met de inzet van innovatieve en slimme technologie kunnen we deze groep mensen persoonlijk laten zien dat overstappen juist heel eenvoudig is. De inzet van de iPad levert alleen maar voordelen op. De verkoopmedewerker kan de klant in kortere tijd beter informeren. Daardoor stapt de klant weloverwogen over. En wij kunnen de complete overstap milieuvriendelijk en papierloos regelen tegen minder kosten.”

###

Over Oxxio
Door klanten voordeel te bieden en ze te helpen met het besparen van energie, is Oxxio sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een gerenommeerde energieleverancier. De leverancier van groene stroom en gas richt zich op zowel de consumentenmarkt als het mkb en de grootzakelijke markt. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland. Vanuit Oxxio4kids, een samenwerking tussen Oxxio en Net4kids, wordt een zinvolle en transparante bijdrage geleverd, die voor honderd procent naar de energievoorziening van kinderhulpprojecten gaat in Azië en Afrika. Meer informatie over Oxxio is te vinden op http://www.oxxiopers.nl/ en www.oxxio.nl. Twitter: twitter.com/oxxiopers.

Over Salesboard

Salesboard is een salesapplicatie voor op de tablet en bestaat uit een app een een web-based managementomgeving. De applicatie stelt verkooporganisaties in staat om op locatie presentaties te geven, productcatalogi te tonen en direct offertes op te stellen en af te laten tekenen op de tablet. Salesboard bestaat uit verschillende verkoopmodules en koppelt met bestaande CRM- en back-end systemen. Salesboard is ontwikkeld door Sharewire, voor meer informatie kunt u kijken op www.salesboard.biz.

Voor meer informatie:

Oxxio
Richard Spaans
T. 035-6265800
E. R.spaans@oxxio.nl

LVTPR
Marije Perdon
T. 030-6565070
E. Oxxio@lvtpr.nl

Sharewire
Olivier van Arkel
T. 070-3249611
E. Olivier.vanarkel@sharewire.net