Consumentengids: Oxxio goedkoopste energieleverancier

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • Consumentengids: Oxxio goedkoopste energieleverancier
25 februari 2011

Consumentengids: Oxxio goedkoopste energieleverancier

Hilversum, 25 februari 2011 – Volgens de nieuwste peiling van de Consumentenbond is Oxxio de goedkoopste energieleverancier. Oxxio vult met zijn energiepakketten de gehele top 3 bij eenjarige contracten met vaste tarieven. Deze peiling is gepubliceerd in de Consumentengids van maart 2011, waarin zij aangeven dat het loont het om te wisselen van energieleverancier.

Energiepakketten
Oxxio biedt de keuze uit drie energiepakketten, die zijn afgestemd op het energieverbruik van de consument. De pakketten verschillen daarom in hoogte van leveringstarieven en vastrecht. De stroom die Oxxio levert is 100% groen en de nieuwe klant krijgt vier maanden groene stroom gratis bij deze pakketten. Uit de prijsvergelijking van de Consumentenbond blijkt dat de drie energiepakketten van Oxxio het goedkoopst zijn voor huishoudens van twee tot drie personen met een verbruik van 3.600 kWh stroom en 1.900 m3 gas. Dat energiepakket B als goedkoopst uit de bus komt klopt precies volgens Oxxio, dat is namelijk het pakket dat is afgestemd op een gemiddeld verbruik.

Oxxio en besparing
Kees-Jan Bus, Algemeen directeur bij Oxxio: “Het succes van de energiepakketten is een bewijs dat consumenten behoefte hebben aan een aanbod dat is afgestemd op het verbruik, want elk huishouden is anders. De prijsvergelijking van de Consumentenbond laat zien dat onze energiepakketten een voordelige keuze zijn. Maar naast scherpe tarieven, richten wij ons ook het helpen van onze klanten om het energieverbruik te reduceren. Met onze energiebesparende producten en diensten en onze bespaartips kunnen onze klanten het energieverbruik verlagen en hun energierekening omlaag brengen. Dat is ook nog eens goed voor het klimaat.”