App maakt bijsturen op jaarrekening energie mogelijk

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • App maakt bijsturen op jaarrekening energie mogelijk
5 juni 2014

App maakt bijsturen op jaarrekening energie mogelijk

Energie apps favoriet bij jongeren Oxxio komt vandaag met een innovatie waarmee je al je energiezaken eenvoudig regelt vanaf één punt en waarmee je altijd inzicht hebt in je energieverbruik. De applicatie maakt het daarnaast mogelijk om bij te sturen op de kosten van de energie jaarrekening. Met de app kun je in de gaten houden of het maandelijkse voorschotbedrag klopt met het verbruik, om zo direct te kunnen anticiperen op kosten. Ook kan energieverbruik in euro’s worden bekeken in plaats van kilowatt of m3.

App-gebruik bij energiezaken
Op dit moment heeft 68 procent van de Nederlanders een smartphone, dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 Nederlanders in opdracht van Oxxio. Zaken waarvoor Nederlanders apps gebruiken zijn: contact met vrienden (70%), nieuws (65%), spelletjes (60%), bankzaken (52%) en muziek/video (40%). Wat hierbij opvalt is dat vrouwen meer gamen via apps dan mannen (63% versus 56%). Mannen volgen weer vaker het nieuws via een app (73% versus 58%). De beste manier om energiezaken te regelen en te beheren is volgens Nederlanders onder de dertig jaar een app. Toch gebruikt momenteel slechts zes procent van de Nederlanders de app van hun energieleverancier. Een laag percentage wanneer dit bijvoorbeeld vergeleken wordt met het percentage Nederlanders dat bankzaken regelt via een mobiele applicatie (52%). 40 procent van de Nederlanders geeft aan wel gebruik te willen maken van de app van hun energieleverancier.

 

Inzicht met vernieuwde energie app
“Eén op de drie Nederlanders schrikt steeds weer van de jaarrekening en nog eens één op de drie voelt zich machteloos wat energie betreft,” vertelt Frank Schmid, directeur Oxxio. “Wij vinden het onze taak als energieleverancier om hier wat aan te doen. Dat kan door mensen controle en grip te geven over hun energieverbruik en de daarbij horende kosten. Dit doen we met de lancering van de vernieuwde Oxxio app. De innovatieve technologie die wij hierin hebben verwerkt, maakt het voor het eerst mogelijk te anticiperen op de jaarrekening, zodat klanten niet voor verrassingen komen te staan.”

 

Nederlanders kijken bijna nooit in de meterkast
Nederlanders kijken niet vaak in de meterkast. De helft (52%) kijkt één keer per jaar of minder. Niet gek dat we dan soms schrikken van de energierekening (32%). Als er in de meterkast wordt gekeken, dan gebeurt dat significant vaker door mannen dan door vrouwen (68% versus 58%). Een meerderheid (54%) laat weten vaker in de meterkast te kijken wanneer meterstanden uitgedrukt worden in euro’s. Bijbetalen voor de jaarrekening vinden we alles behalve leuk, 64 procent betaalt dan liever een te hoog voorschotbedrag. Bijna twee op de drie Nederlanders (62%) geeft aan doorlopend te willen bijsturen op de jaarrekening.

Functionaliteiten vernieuwde Oxxio app
Voortaan hebben klanten van Oxxio met de app, te gebruiken op iPhone, iPad of Android-toestel en/of -tablet, altijd en overal toegang tot hun gas- en/of stroomverbruik en beheren zij eenvoudig hun energiezaken via hun smartphone of tablet. Kijken in de meterkast is hierdoor niet meer nodig en een adreswijziging doorgeven is zo gebeurd. In een overzichtelijke grafiek wordt het energieverbruik tot in elk gewenst detail inzichtelijk. Het gas- en/of stroomverbruik kan per jaar, maand of dag bekeken worden. Op basis van de actuele tarieven wordt het verbruik direct vertaald naar verbruikskosten. Met de Oxxio app krijgt de gebruiker naast inzicht in verbruikkosten, ook advies over het aanpassen van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit voorkomt bijbetaling aan de jaarrekening. Door updates te geven over het weer en de relatie hiervan tot het energieverbruik, biedt de app gebruikers uniek inzicht waarop ingespeeld kan worden. Dit kan door het maandbedrag te verhogen of door verbruik te verminderen.

 

De Oxxio app is te downloaden via de App Store voor iPhone- en iPad-gebruikers en via Google Play voor Android-gebruikers.