100.000ste zakelijke aansluiting voor Oxxio

  • Home
  • Over Oxxio
  • Nieuws & Pers
  • 100.000ste zakelijke aansluiting voor Oxxio
23 juni 2011

100.000ste zakelijke aansluiting voor Oxxio

Hilversum, 23 juni 2011 ― Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, heeft de 100.000ste zakelijke aansluiting gerealiseerd. Het energiebedrijf heeft in totaal ruim 750.000 aansluitingen in Nederland, waarvan de grote meerderheid particulier is. Op de zakelijke markt zal de energieleverancier zich de komende jaren nog sterker gaan richten op mkb-ondernemingen en collectieven.

Oxxio is al sinds 2002 actief met het verkopen van groene stroom en gas aan zakelijke klanten. De zakelijke portefeuille groeide snel, met name binnen het mkb en via overeenkomsten met collectieven zoals brancheverenigingen. Op dit moment heeft Oxxio langjarige samenwerkingsverbanden met onder andere LTO Commerce en BOVAG Ledenwinkel. Door de bundeling van aansluitingen is de energieleverancier in staat deze collectieven een zeer scherp aanbod te doen. Naast collectieven heeft Oxxio veel klanten in de horeca, persoonlijke verzorging en zakelijke dienstverlening. De vierde energieleverancier van Nederland geeft verder actief ondersteuning bij energiebesparing door middel van innovatieve hulpmiddelen, zoals de EnergieManager, een Energiescan en concrete online adviezen. Een belangrijk instrument hierbij is de slimme meter. Die biedt klanten van uur tot uur inzicht in hun verbruik.

“De komende jaren willen we ons succes op de zakelijke mkb-markt vergroten”, zegt Kees Jan Bus, algemeen directeur van Oxxio. “Wij kennen deze markt als geen ander doordat kleine bedrijven qua verbruik te vergelijken zijn met huishoudens. Met onze scherpe variabele tarieven zijn we een van de goedkoopste energieleveranciers op de Nederlandse markt, zoals ook te zien is op verschillende onafhankelijke zakelijke vergelijkingssites. Maar naast ons scherpe aanbod helpen we ook actief bij het besparen op het energieverbruik. Dit betekent dat ondernemers bij Oxxio nooit te veel betalen.”

Prijs
Bestaande zakelijke klanten kunnen meedingen naar een gratis onafhankelijk energieonderzoek binnen hun organisatie. Daarbij krijgen zij een budget van € 5000,- om de energiebesparende oplossingen direct te kunnen toepassen. Daarnaast viert Oxxio de honderdduizendste zakelijke aansluiting met de verloting van tien iPads onder bestaande zakelijke klanten. Meer informatie hierover is te vinden op www.honderdduizendklanten.nl.