Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

De waarborgsom

Soms vragen we je om een waarborgsom te betalen voordat we je energie leveren. Op deze pagina lees je wat een waarborgsom is, hoe het betalen van de waarborgsom werkt en wanneer het bedrag wordt teruggestort op je rekening.

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is borg voor de betalingen van je nota’s. Het is een bedrag van maximaal € 400 dat je aan ons betaalt voordat we je aanmelding verwerken of gaan leveren. Als je je nota’s niet op tijd betaalt, dan verrekenen we de openstaande nota’s met je waarborgsom.

Waarom je soms een waarborgsom moet betalen

Als je klant bij ons wordt, onderzoeken we op basis van adres- en persoonsgegevens eerst je betaalgedrag. We checken je gegevens bij kredietinformatiebureau EDR. Bij een negatieve uitkomst vragen we je om een waarborgsom. We bespreken dit met je voordat we je aanmelding definitief verwerken of voordat we gaan leveren.

Ben je al klant bij ons? Dan vragen we alleen om een waarborgsom als je een betalingsachterstand bij ons hebt. Voordat we je weer een nieuw contract kunnen aanbieden, moeten eerst de waarborgsom én alle onbetaalde nota’s zijn betaald.

Betalen van de waarborgsom

Je krijgt een e-mail van ons met daarin een betaallinkje waarmee je direct kan betalen. Let erop dat je de waarborgsom binnen 14 dagen overmaakt. Je betaalt het bedrag in één keer, het kan niet in delen.

Terugstorten van de waarborgsom

Vanaf de levering houden we één jaar bij of je op tijd betaalt. Als je dat 12 maanden (12 termijnbedragen per automatische incasso) doet, storten we de waarborgsom terug op de rekening die je voor Oxxio-betalingen gebruikt.

Betaal je één of meer termijnbedragen niet op tijd? Dan begint het tellen weer opnieuw totdat je 12 aaneengesloten maanden op tijd hebt betaald.

Eindigt je contract? Dan ontvang je uiterlijk binnen zes weken na het ontvangen van je eindnota je waarborgsom weer terug. Mocht er op dat moment nog een bedrag bij ons openstaan, dan verrekenen we dat eerst en storten we dus minder terug.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice