Modelcontract: eenvoudig energieleveranciers vergelijken

In een energiecontract worden afspraken over bijvoorbeeld tarieven en voorwaarden vastgelegd. Iedere energieleverancier doet dat op zijn eigen manier. Om het je makkelijker te maken om contracten van energieleveranciers te vergelijken, is er het modelcontract energie. Zo'n overeenkomst ziet er bij iedere aanbieder hetzelfde uit en is sinds 2012 verplicht voor alle Nederlandse energieleveranciers.

Het Oxxio-modelcontract

Het modelcontract voor energie is een standaard contract dat uitgaat van stroom en gas met een variabel energietarief en een onbepaalde looptijd. Het biedt je niet alleen de mogelijkheid om verschillende energieleveranciers gemakkelijk (online) te vergelijken, maar ook veel flexibiliteit. Met het Oxxio-modelcontract heb je de vrijheid op elk gewenst moment kosteloos op te zeggen. De opzegtermijn is 9 dagen.Variabel energietarief


Het Oxxio-modelcontract heeft een variabel tarief. Dit houdt in dat we de leveringstarieven per kWh stroom, m3 gas en de vaste leveringskosten twee keer per jaar kunnen aanpassen. Het kan zijn dat we door uitzonderlijke omstandigheden vaker een tariefaanpassing doorvoeren. Daarover ontvang je altijd van tevoren een bericht.

De tarieven hieronder gelden vanaf 21 mei 2024

Stroom Tarief
Stroom per kWh enkel 0,34077
Stroom per kWh normaal € 0,34077
Stroom per kWh dal € 0,34077
Vaste leveringskosten per maand € 14,99
Gas Tarief
Gas per m3 (kubieke meter) 1,29257
Vaste leveringskosten per maand € 9,99
Goed om te weten: we wekken met elkaar steeds meer duurzame stroom op, vooral overdag. Vraag en aanbod verandert hierdoor en dit zorgt voor andere prijzen op de energiemarkt. Hierdoor liggen normaal- en daltarieven steeds dichter bij elkaar of zijn gelijk.

Ben je al klant van Oxxio? Dan gelden er voor jou mogelijk andere tarieven. Je vindt de tarieven die voor jou van toepassing zijn in de Oxxio App of in Mijn Oxxio.Bovenstaande tarieven zijn inclusief energiebelasting (prijspeil 2024) bij aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en bij een G6 gasmeter of kleiner, die niet meer dan 40 m³ gas per uur doorlaat. De bedragen gelden voor een verbruik t/m 10.000 kWh per jaar en 170.000 m3 per jaar. Verbruik je meer en wil je weten wat je dan betaalt aan Energiebelasting? Lees meer op oxxio.nl/klantenservice/energiebelasting. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.De overheidsheffingen kunnen jaarlijks wijzigen, waardoor je totale leveringstarief per jaar kan verschillen. Je ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting, verrekend op je jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als je geen verblijfsfunctie op je adres hebt.Alle informatie over de overheidsmaatregelen hebben we voor je op een rijtje gezet. Lees het laatste nieuws op oxxio.nl/energiemarkt.Blijkt dat je na verrekening meer stroom hebt teruggeleverd dan verbruikt, dan ontvang je van ons hiervoor een terugleververgoeding. Alles over het terugleveren van stroom en de vergoeding hiervoor lees je op oxxio.nl/teruglevering.Heb je interesse in het modelcontract? Neem dan contact op met onze .

Modelcontract met groene stroom

Ook bij het modelcontract kies je voor stroom die minder belastend is voor het milieu. Al onze stroom is 100% groen en wordt opgewekt door windmolens in Europa. Wil je weten hoe dat precies zit met groene stroom?

Welke onderwerpen staan er in het modelcontract?

 1. Energielevering
 2. Tarieven en betaling
  2a. Wijziging variabele leveringskosten
  2b. Aankondiging wijzigingen variabele leveringskosten
  2c. Betalingsvoorwaarden
  2d. Waarborgsommen/ financiële garanties
 3. Looptijd en opzegging
  3a. Start levering
  3b. Bedenktijd
  3c. Beëindiging contract
 4. Privacy
 5. Voorwaarden