Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Update energiemarkt

Op deze pagina vind je alle informatie over de overheidsmaatregelen en de ontwikkelingen in de energiemarkt op een rij. Zo ben je goed op de hoogte.

Het laatste nieuws

Vanaf 1 januari 2024 is het prijsplafond gestopt. Ben je opzoek naar zekerheid? Dan is een vast contract misschien wat voor jou. Een vast leveringstarief voor een langere periode. Lekker voorspelbaar. 

Je jaarverbruik en tarieven

Kijk voor je jaarverbruik op je jaarnota bij ‘Alles over je verbruik’ of vraag het op in de chat. Je vindt je jaarnota in de Oxxio App en Mijn Oxxio. Je tarieven vind je ook in de Oxxio App en Mijn Oxxio. Of vraag ze direct op via chat.

 Advies over je termijnbedrag

Doe regelmatig de Jaarcheck in de Oxxio App of Mijn Oxxio. Je krijgt dan een up-to-date advies over je termijnbedrag dat gebaseerd is op je werkelijke energieverbruik en actuele tarieven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Overheidsmaatregelen 2024

Vanaf 1 januari 2024 zijn de overheidsheffingen veranderd. Bekijk hieronder bij het kopje 'Energiebelasting' wat dat voor je betekent. Daarnaast zijn het prijsplafond en de energietoeslag gestopt. In ruil daarvoor is het Noodfonds terug in 2024.

Lees meer over de overheidsmaatregelen 2024

Overheidsmaatregelen 2023

Nog even teruglezen welke energiemaatregelen er waren in 2023? Bekijk hieronder de verschillende maatregelen. 

Overheidsmaatregelen 2022

Verschillende contracten

Wat eventuele ontwikkelingen op de energiemarkt betekenen voor jou, hangt af van je contract. Bekijk eenvoudig welk energiecontract je bij ons hebt, wat je tarieven zijn en wat de einddatum van je contract is. Natuurlijk kun je dit ook allemaal in de Oxxio App en Mijn Oxxio vinden. 

Let op: Zijn jouw tarieven in 2023 hoger dan de tarieven van het prijsplafond? Dan betaal je voor het basisverbruik in 2023 de tarieven van het prijsplafond. En voor alles wat je meer verbruikt de tarieven die bij je contract horen.

Hulp bij betalen

Betalingsregeling afspreken

Lukt het je niet om je energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkom je extra kosten. Een betalingsregeling vraag je eenvoudig zelf aan in de Oxxio App of Mijn Oxxio.

Geldfit

Heb je meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat jij kan doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen je mogelijk recht hebt en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice