Update energiemarkt

Op deze pagina vind je alle informatie over de overheidsmaatregelen en de ontwikkelingen in de energiemarkt op een rij. Zo ben je goed op de hoogte.

Het prijsplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor energie dat één jaar duurt. Maar wat is een prijsplafond nou eigenlijk? Hoe werkt het? En wanneer kom je ervoor in aanmerking? Bekijk onze prijsplafond pagina voor het antwoord op deze én andere vragen.

Je jaarverbruik en tarieven

Kijk voor je jaarverbruik op je jaarnota bij ‘Alles over je verbruik’ of vraag het op in de chat. Je vindt je jaarnota in de Oxxio App en Mijn Oxxio. Je tarieven vind je ook in de Oxxio App en Mijn Oxxio. Of vraag ze direct op via chat.

 Advies over je termijnbedrag

Doe regelmatig de Jaarcheck in de Oxxio App of Mijn Oxxio. Je krijgt dan een up-to-date advies over je termijnbedrag dat gebaseerd is op je werkelijke energieverbruik en actuele tarieven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Andere maatregelen 2023

Overheidsmaatregelen 2022

Stijgende energietarieven

Wat de stijgende energietarieven voor jou betekenen, hangt af van je energiecontract. Bekijk eenvoudig welk energiecontract je bij ons hebt, wat je tarieven zijn en wat de einddatum van je contract is. Natuurlijk kun je dit ook allemaal in de Oxxio App en Mijn Oxxio vinden. 

Let op: Zijn jouw tarieven in 2023 hoger dan de tarieven van het prijsplafond? Dan betaal je voor het basisverbruik de tarieven van het prijsplafond. En voor alles wat je meer verbruikt de tarieven die bij je contract horen.

Hulp bij betalen

Betalingsregeling afspreken

Lukt het je niet om je energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkom je extra kosten. Een betalingsregeling vraag je eenvoudig zelf aan in de Oxxio App of Mijn Oxxio.

Geldfit

Heb je meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat jij kan doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen je mogelijk recht hebt en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice