Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Alles over nota's

Wat voor nota’s kun je van ons krijgen? Hier geven we je meer informatie over verschillende soorten nota’s, waar die voor zijn en wanneer je ze kunt verwachten. Al je nota’s vind je eenvoudig terug in de Oxxio App en Mijn Oxxio.

Termijnbedrag en termijnnota

Elke jaar berekenen we hoeveel energie je het volgende jaar waarschijnlijk gaat verbruiken en wat dit kost. Dit bedrag delen we door 12 maanden. En dat is je termijnbedrag. Dit bedrag betaal je elke maand aan ons. Je termijnbedrag kan tussentijds veranderen, als je bijvoorbeeld andere tarieven krijgt. Maar je kan je termijnbedrag ook zelf aanpassen. Op je termijnnota zie je het termijnbedrag: het bedrag dat je die maand betaalt voor je geschatte energieverbruik. 

Jaarnota

Elk jaar ontvang je een gespecificeerde nota van je energiekosten, je jaarnota. Hierop verrekenen we de termijnbedragen die je over een jaar betaald hebt met je werkelijke energieverbruik en je tarieven. Je werkelijke energieverbruik berekenen we op basis van je meterstanden. Zijn de kosten van je verbruik hoger dan wat je aan termijnbedragen betaald hebt, dan moet je bijbetalen. Andersom krijg je geld terug. Hebben we je meterstanden niet of niet op tijd ontvangen? Dan maken we een berekening van je verbruik. Hierdoor kan je nota hoger uitvallen dan verwacht.

Correctienota

Het kan een keer gebeuren dat we verkeerde gegevens gebruiken voor een nota. Als we dat ontdekken, krijg je van ons een correctienota waarmee we die vergissing rechtzetten. De correctienota vervangt de oude nota. Je kan ook zelf een correctienota aanvragen als je denkt dat het bedrag van je jaarnota niet klopt. Let op: dit kan alleen als je de jaarnota niet langer dan drie maanden geleden hebt ontvangen.

Eindnota

Als de energielevering op je adres stopt, bijvoorbeeld bij een verhuizing of een overstap naar een andere leverancier, krijg je van ons een eindnota. Op de eindnota verrekenen we de termijnbedragen die je betaald hebt met je werkelijke energieverbruik en je tarieven. Je werkelijke energieverbruik berekenen we op basis van je meterstanden

Let op: Zeg je je leveringsovereenkomst op voor de einddatum van de overeenkomst? Dan mogen we je een opzegboete in rekening brengen. We hebben namelijk al energie voor je ingekocht, die je niet meer afneemt.

Overige nota's

We kunnen (soms) ook andere nota’s sturen dan termijn-, jaar-, correctie- of eindnota’s. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een creditnota of een tussentijdse nota.

Creditnota

Soms blijkt uit je jaarnota of na een verhuizing dat je geld van ons terugkrijgt, omdat je voor meer energie hebt betaald dan je hebt verbruikt. Daarvoor krijg je dan een creditnota. Heb je op dat moment één of meerdere openstaande nota’s? Dan verrekenen we het bedrag, wat je van ons tegoed hebt, eerst met deze andere nota’s. Staan er geen nota's open, dan storten we het bedrag binnen twee weken terug op je rekening. 

Tussentijdse nota

Elk jaar krijg je van ons een jaarnota. Maar soms heb je tussendoor al een nota nodig. Bijvoorbeeld omdat je nieuwe huurders krijgt of omdat jij en je partner uit elkaar gaan. Je kan dan een tussentijdse nota aanvragen. Op deze nota zie je het verbruik tot aan de door jou opgegeven datum.