Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Termijnbedrag

Elke maand betaal je een vast bedrag voor je energie. Dit noemen we het termijnbedrag. Op deze pagina vertellen we je meer over hoe het termijnbedrag werkt, hoe je in de gaten kunt houden of je termijnbedrag nog bij je past én waar je het kunt aanpassen.

Zo berekenen we je termijnbedrag

Als je naar ons overstapt vragen we je hoeveel energie je verbruikt. Weet je dat niet, dan schatten we je verbruik op basis van de gegevens die je invult. Hierbij houden we rekening met een hoger verbruik in de winter en een lager verbruik in de zomer. Met je (geschatte) verbruik en de energiekosten die we afspreken, berekenen we je verwachte jaarbedrag. Dit spreiden we over twaalf termijnen, zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Dit is je maandelijkse termijnbedrag.

Infographic termijnbedrag
Infographic stroom en gasEen uitsplitsing in stroom en gas
Bekijk wat een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt aan stroom en gas.

Je termijnbedrag aanpassen

Natuurlijk betaal je alleen voor de energie die je echt verbruikt. Verwacht je meer of minder te verbruiken dan het aantal kWh stroom of m³ gas waar je termijnbedrag op is gebaseerd? Pas je termijnbedrag dan eenvoudig zelf aan in de Oxxio App of in Mijn Oxxio. Dat kan wanneer je maar wilt, vanaf het moment dat we energie aan je leveren. Goed om te weten: als je je termijnbedrag aanpast kan het zijn dat er dan nog één periode van je eerdere termijnbedrag in rekening wordt gebracht. 

Checken of je termijnbedrag nog bij je past

Je kunt zelf tussentijds checken of je termijnbedrag nog past bij je werkelijke energieverbruik en je actuele tarieven. Altijd handig, zeker bij veranderingen, zoals nieuwe tarieven, een verhuizing, gezinsuitbreiding of bijvoorbeeld als je net geïsoleerd hebt of energiezuinigere apparaten hebt aangeschaft. Dit doe je eenvoudig met de Jaarcheck in de Oxxio App of in Mijn Oxxio. Je ziet dan in één oogopslag of je termijnbedrag nog bij je situatie past. 

Geen termijnbedrag

Is je termijnbedrag lager dan € 9 per maand? Dan schrijven we geen maandelijks termijnbedrag van je rekening af. Je betaalt dan achteraf op het moment dat je de jaarnota ontvangt. We verrekenen je energieverbruik en kosten dan in één keer.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice