Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Jaarnota

Op de jaarnota verrekenen we de termijnbedragen die je hebt betaald, met je werkelijke energieverbruik. Je werkelijke energieverbruik berekenen we op basis van je meterstanden.
Jaarnota

Wanneer kun je de jaarnota verwachten?

In de Oxxio App zie je bij Nota's wanneer je jaarnota komt. Heb je een slimme meter? Dan gaat alles vanzelf. Heb je een traditionele meter? Dan vragen we je om je meterstanden. Zodra je deze hebt doorgegeven, maken we je jaarnota op. Het kan enkele weken duren voordat we je gegevens hebben verwerkt en jij je jaarnota ontvangt. Het kan ook sneller! Geef de meterstanden door via de Oxxio App. In de meeste gevallen ontvang je de jaarnota dan direct in de app.

Een nieuw termijnbedrag

Krijg je je jaarnota, dan checken we of je termijnbedrag nog bij je past. Daarvoor kijken we naar je werkelijke verbruik in het afgelopen jaar en naar de tarieven. Aan de hand daarvan berekenen we je maandelijkse termijnbedrag voor het komende jaar. Op je jaarnota verrekenen we dit nieuwe termijnbedrag meteen voordat de eerste nieuwe maand ingaat. Zo ontvang je daar geen aparte nota meer voor. Soms passen we je termijnbedrag gedurende het jaar aan. Daar informeren we je dan vooraf over. Vind je het termijnbedrag te hoog of te laag? Dan kun je dit bedrag gemakkelijk zelf aanpassen in de Oxxio App of in Mijn Oxxio

Het prijsplafond 2023 op je jaarnota

In 2023 was er een prijsplafond en dat kan je terugzien op je jaarnota in 2023 en 2024. Het prijsplafond houdt in dat je een basistarief betaalde voor stroom en gas tot een bepaald verbruik over 2023.

Op je jaarnota berekenen we je verbruik tot het maximale verbruiksplafond als een korting. Heb je meer verbruikt? Dan betaal je voor het verbruik boven het verbruiksplafond je tarieven die op dat moment van toepassing waren.

Het verschil tussen een jaarnota en eindnota

Als de energielevering op je adres stopt, bijvoorbeeld bij een verhuizing of een overstap naar een andere leverancier, krijg je van ons binnen 6 weken een eindnota. Ook hierop verrekenen we de termijnbedragen die je betaald hebt, met je werkelijke energieverbruik. En je werkelijke energieverbruik berekenen we op basis van je meterstanden

Zeg je je leveringsovereenkomst op voor de einddatum van de overeenkomst? Dan mogen we je een opzegboete op de eindnota in rekening brengen. We hebben namelijk al energie voor je ingekocht, die je niet meer afneemt.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice