Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Alles over meters en meterstanden

Je stroom- en gasmeter houden bij hoeveel energie je verbruikt. Die gegevens gebruiken we om uit te rekenen hoeveel je moet bijbetalen of hoeveel je terugkrijgt op je jaarnota. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten meters en het doorgeven van je meterstanden.

Meterstanden doorgeven

Heb je van ons een e-mail ontvangen met de vraag om je meterstanden door te geven? Doe dat dan snel en eenvoudig via de button hieronder. Of lees hier eerst meer over verschillende soorten meters en hoe je je meterstanden kunt aflezen.

Als je een traditionele meter hebt

Je meterstanden zijn nodig om je jaar- of eindnota op te maken op basis van je energieverbruik. Zonder deze gegevens moeten wij zelf een berekening maken van het verbruik. Dat doen we zo goed mogelijk, maar toch zou het zomaar kunnen dat die berekening flink afwijkt van je echte verbruik. Het is dus belangrijk dat je je meterstanden zelf doorgeeft als wij erom vragen.

Meterstanden bijhouden in de Oxxio App

Inzicht in je energieverbruik krijg je in de Oxxio App door er zelf je meterstanden in te voeren. Let op: ook als je via de Oxxio App tussendoor meterstanden doorgeeft, moet je nog wel je meterstanden doorgeven als we daarom vragen.

 

Als je een slimme meter hebt

Heb je een slimme meter, dan hoef je je meterstanden niet zelf door te geven. Die krijgen we dan vanzelf 12 keer per jaar via je netbeheerder binnen. We gebruiken ze voor je Maandelijks Energierapport en voor je jaarnota of eindnota. Wel zo makkelijk.

Inzicht in je energieverbruik met de Oxxio App

Wil je inzicht in je energieverbruik? Geef ons dan toestemming zodat we je meterstanden dagelijks via je netbeheerder ontvangen. Toestemming geven is supereenvoudig: open de Oxxio App, ga naar Menu > Instellingen (het tandwieltje rechtsboven) > Privacy. Klik bij ‘Uitlezen slimme meter’ op toestemming geven en bevestig daarna je akkoord.

Een slimme meter aanvragen

Dat kan via je netbeheerder. Die brengt mogelijk wel kosten in rekening voor het plaatsen van een slimme meter. Voor meer informatie kun je het beste terecht op de website van je eigen netbeheerder.