Ben je al klant? Ook dan geldt onze vaste prijs! Lekker voorspelbaar. Check hier je verlengaanbod.

Alles over je contract en verlengen

In je energiecontract zijn afspraken vastgelegd tussen jou en ons, bijvoorbeeld over tarieven en voorwaarden. Op deze pagina lees je meer over de verschillende contracten. Maar ook over het verlengen van je Oxxio-contract. 

Verschillende soorten contracten

Bij ons kun je kiezen tussen een vast contract of het modelcontract. Een vast contract heeft een vaste looptijd en vaste tarieven. Het modelcontract is een standaardcontract dat alle energieleveranciers aanbieden, zodat je deze makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Dit contract geldt voor onbepaalde tijd en heeft variabele tarieven.  

Als je een vast contract hebt, dan zie je de einddatum van dit contract terug in je Oxxio overeenkomst. En zolang de vaste looptijd nog niet voorbij is, zie je de einddatum van je contract ook in de Oxxio App en Mijn Oxxio. Na deze einddatum wordt je contract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven die wij kunnen wijzigen. Natuurlijk informeren we je vooraf als je vaste contract afloopt of als je variabele tarieven wijzigen.

Je ontvangt je contract per e-mail binnen een uur nadat je je contract hebt afgesloten. De actuele voorwaarden vind je op Oxxio.nl/voorwaarden.

Verlengen

Na afloop van de vaste looptijd wordt je vaste contract vanzelf omgezet in een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Natuurlijk informeren we je vooraf over deze nieuwe tarieven. Een andere mogelijkheid is zelf een nieuw vast contract of modelcontract afsluiten. 

Opzeggen

Denk je erover om je energiecontract met ons op te zeggen? Dat zouden we jammer vinden! Maar als het zo ver komt, helpen we je natuurlijk om alles in orde te maken.

Contracten vergelijken

Heb je een actieaanbod gezien of een persoonlijk aanbod ontvangen? Of twijfel je over je energiecontract van Oxxio? Met één telefoontje doen we de contractcheck en kijken we samen met jou of het echt een betere deal is. Zo weet je zeker of je goed zit.

 

  • Met één telefoontje een eerlijke contractvergelijking.
  • Direct inzicht in de verschillen in kosten en service.
  • Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor energie.

Opzegboete

Als je een vast contract met ons hebt en je zegt voor de einddatum van de vaste looptijd op, dan kunnen we hiervoor een boete in rekening brengen. Wil je weten wat voor type overeenkomst je hebt of ben je benieuwd wanneer de vaste looptijd van je contract eindigt? Je checkt het supersnel in de Oxxio App of in Mijn Oxxio.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder.Naar de klantenservice