Ben je al Oxxio klant? Check hier je verlengaanbod.

Contractcheck

Heb je een actieaanbod bij een andere energieleverancier gezien of een persoonlijk aanbod ontvangen? Met één telefoontje doen we de contractcheck en kijken we samen met jou of het echt een betere deal is. 

 EVD0005924 - 4749992 small

Doe de contractcheck

  • Met één telefoontje een eerlijke contractvergelijking.
  • Direct inzicht in de verschillen qua kosten en service.
  • Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor energie.

Om de contractcheck te doen bel je met 088 - 89 55 999.
Meestal binnen 15 minuten antwoord.

Denk hieraan voordat je overstapt

De energiemarkt zit niet zo eenvoudig in elkaar. Je ziet snel iets over het hoofd. Daarom zetten we de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op een rij.

Hoe hoog zijn de tarieven en de vaste leveringskosten?
De energie die je verbruikt, betaal je per kWh stroom en m³ gas. Je kunt zelf kiezen voor een vast of variabel tarief. Voor vaste tarieven spreek je een looptijd af. In die periode blijven je tarieven gelijk. Variabele tarieven kunnen worden aangepast aan de geldende marktprijzen. Als dat gebeurt, ontvang je hierover van tevoren bericht. Naast je vaste of variabele tarief betaal je vaste leveringskosten. Dat zijn vaste bedragen voor de vaste kosten die je energieleverancier maakt.

Hoe lang zit je aan het nieuwe contract vast?
Wil je voor langere tijd verzekerd zijn van dezelfde vaste energietarieven, of heb je liever een overeenkomst met korte looptijd? Bedenk dat goed, want als je spijt hebt van je nieuwe contract en deze voor het einde van de looptijd wilt opzeggen, dan betaal je een opzegboete.

Is het welkomstcadeau of de korting écht aantrekkelijk?
Energieleveranciers kunnen alleen korting geven op het leveringstarief of de vaste leveringskosten. Verder betaal je netbeheerkosten en overheidsheffingen. Over dat deel kan geen korting gegeven worden. Check altijd even hoe lang een actie duurt en wat je daarna gaat betalen om verrassingen te voorkomen. Want hoe aantrekkelijk zo’n welkomstcadeau of -korting ook is, het gaat uiteindelijk om het complete aanbod.

Welke voorwaarden gelden er?
Controleer altijd de voorwaarden en vergelijk deze met die van andere leveranciers. Dan weet je zeker dat er geen onverwachte extra kosten zijn en dat je het eens bent met alle voorwaarden. Onze voorwaarden vind op Oxxio.nl/voorwaarden.

Hoe is de service en kan je zelf je energiezaken regelen?
Vind je het prettig om zelf je energiezaken te regelen wanneer jij dat wilt, of bel je liever met de klantenservice? Bepaal wat je belangrijk vindt. Bij ons regel je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je energiezaken zelf via de Oxxio App en Mijn Oxxio.

Zijn er extra kosten voor service?
Bij sommige leveranciers moet je extra betalen voor bepaalde diensten. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van een verhuizing. Bij ons is dat gratis. En met de Oxxio App regel je dat allemaal zelf, wanneer het jou uitkomt.

Krijg je (gratis) inzicht in je verbruik?
De Oxxio App is gratis en biedt je inzicht in je energieverbruik. Check ook goed of je extra moet betalen bij andere energieleveranciers voor diensten waarmee je inzicht in je energieverbruik krijgt.